Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Μήνυμα Δημάρχου Κερατσινίου-Δραπετσώνας για την Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος

Μήνυμα Δημάρχου Κερατσινίου-Δραπετσώνας για την Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος

"Η ανάπτυξη αποτελεί τη μόνη διέξοδο από την κρίση. Όμως καμία ανάπτυξη δεν είναι αποδεκτή αν δεν είναι βιώσιμη. Βιώσιμη είναι η ανάπτυξη που δεν καταστρέφει τη φυσική της βάση και εδράζεται ισόρροπα σε τρεις πυλώνες, τον οικονομικό, τον κοινωνικό και τον περιβαλλοντικό". 

Την παραπάνω δήλωση έκανε ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας Λουκάς Τζανής σχετικά με την παγκόσμια ημέρα του περιβάλλοντος και συνέχισε:

"H υποβάθμιση του περιβάλλοντος δεν πλήττει όλες τις κοινωνικές ομάδες το ίδιο. Πλήττει κυρίως τις ασθενέστερες οικονομικά περιοχές, αφού οι ισχυροί μπορούν να οικειοποιούνται τις περιοχές με πράσινο και ικανοποιητικό επίπεδο αστικού περιβάλλοντος, το οποίο μάλιστα φροντίζουν να το διαφυλάσσουν, φορτώνοντας στους άλλους κάθε είδους οχληρή δραστηριότητα της περιοχής τους. Όμως φτάνει πια ! Και αν ήλθαν έτσι τα πράγματα, έτσι δε θα πάνε !!!

Για τη Δημοτική Αρχή του Κερατσινίου-Δραπετσώνας η ημέρα του περιβάλλοντος έχει αγωνιστικό περιέχομενο. Η ημέρα αυτή δικαιώνεται με τους καθημερινούς μας αγώνες για τη διαφύλαξη του αστικού και περιαστικού περιβάλλοντος μας και την αναβάθμιση του. Για την αποτροπή της μεταφοράς νέων ποσοτήτων λυμάτων από μακρινές προνομιούχες περιοχές στην Ψυττάλεια. Για να πρασινίσει το Όρος Αιγάλεω. Για να γίνει ο χώρος των Λιπασμάτων, χώρος βιώσιμης ανάπτυξης σε όφελος όλων των Δημοτών. Για αντισταθμιστικά οφέλη υπέρ των δημοτών για κάθε οχλούσα δραστηριότητα, που έχουν εγκαταστήσει στην περιοχή μας. Για τη συνδιαχείριση του νερού της Ψυττάλειας διασφαλίζοντας τη δημόσια υγεία.

Καλούμε τους Δημότες μας να συμβάλουν ενεργά στις περιβαλλοντικές δράσεις και αγώνες του Δήμου μας. Τους καλούμε αγωνιστικά να κάνουμε μαζί κάθε ημέρα, ημέρα περιβάλλοντος για το Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα. Το περιβάλλον που θα κληρονομήσουν τα παιδιά μας, αποτελεί την ύψιστη ευθύνη μας".

επιστροφή στην κορυφή