Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

«Από το «εγώ» στο «εμείς» - συνεργάζομαι με άλλους»

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 8ος διαγωνισμός παιδικού παραμυθιού που διοργάνωσε ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά και στον οποίο συμμετείχουν όλα τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία του Δήμου Κερατσινίου -Δραπετσώνας ανά τμήμα ή τάξη με το εξής θέμα. Το θέμα του διαγωνισμού ήταν «Από το Εγώ στο Εμείς - Συνεργάζομαι με άλλους».

Μετά  τη  λήξη του διαγωνισμού συνεδρίασαν τα μέλη της κριτικής επιτροπής για την αξιολόγηση της επιτυχημένης προσπάθειας  των μικρών μαθητών του Δήμου μας και των δασκάλων τους.

Όσον αφορά στα δημοτικά σχολεία:

-      το 1ο βραβείο απονεμήθηκε  στο παιδικό παραμύθι του 7ου Δημ.

Σχολείου Κερατσινίου με τίτλο: «Ποτέ μη λες “εγώ” » της ΣΤ1΄ τάξης

-      το 2ο βραβείο απονεμήθηκε στα παιδικά παραμύθια των σχολείων:

του  9ου  Δημ. Σχολείου Κερατσινίου με τίτλο: « Περιεργούπολη » της Ε1 τάξης και του 22ου Δημ. Σχολείου Κερατσινίου με τίτλο: «Το βασίλειο της Αγάπης»  της  Β΄ τάξης

-      το 3ο βραβείο απονεμήθηκε στα παιδικά  παραμύθια του  3ου  Δημ. Σχολείου Κερατσινίου με τίτλο: «Όταν οι μικροί μαθητές  ανέλαβαν  δράση …» της  Ε1΄τάξης και του 4ου  Δημ. Σχολείου Δραπετσώνας  με τίτλο: «Τα πυροτεχνήματα της φαντασίας»  της  Γ1΄τάξης

Όσον αφορά στα νηπιαγωγεία:

-      το 1ο βραβείο πονεμήθηκε  στο παιδικό παραμύθι του  6ου Νηπ/γείου  Κερατσινίου  με τίτλο: «Η αμυγδαλιά, ο δεινόσαυρος  και τα ζώα»

-      το 2ο βραβείο απονεμήθηκε  στο παιδικό παραμύθι  του 8ου  Νηπ/γείου  Κερατσινίου με τίτλο: «Βάλε ένα χεράκι… κι εσύ»

-      το 3ο βραβείο απονεμήθηκε  στο παιδικό παραμύθι  του 2ου Νηπ/γείου  Κερατσινίου με τίτλο: «Το “εμείς” έχει δύναμη πολλή…»

-      Επίσης  τιμητικές  διακρίσεις για την εικονογράφησή τους δόθηκαν στα εξής παιδικά παραμύθια :

-      Του  3ου  Νηπ/γείου  Κερατσινίου με τίτλο : «Η Νεράιδα του δάσους»

-      Του 14ου Δημ.Σχ. Κερατσινίου με  τίτλο: «Η επικράτηση της φιλίας απέναντι στο μίσος»

-      Του  6ου   Δημ. Σχ. Κερατσινίου   με  τίτλο: «Η Ολίνα της καρδιάς μας»

-      Του 9ου Δημ. Σχ. Κερατσινίου με τίτλο: «Τα ζώα του τσίρκου σε νέα Περιπέτεια»

Τα  βραβεία απονεμήθηκαν σε σχετική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Κερατσινίου Δραπετσώνας στον χώρο της Ελεύθερης Παραλίας των Λιπασμάτων, στη Δραπετσώνα, και η οποία θα πλαισιώθηκε με παιδική  παράσταση Καραγκιόζη.

Την ίδια ημέρα πραγματοποιήθηκε και η βράβευση των ζωγραφισμένων πιθαριών με θέμα «Ζωγραφίζουμε τη θάλασσά  μας» των  σχολείων που πήραν μέρος στον αντίστοιχο καλλιτεχνικό διαγωνισμό ζωγραφικής.

επιστροφή στην κορυφή