Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
Πρόγραμμα ολοκληρωμένων δράσεων για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων έχει εκπονήσει ο Δήμος Κερατσινίου Δραπετσώνας και θα θέσει το αμέσως επόμενο διάστημα σε εφαρμογή.

Η πρωτοβουλία και ο συντονισμός των δράσεων ανήκει στον Δήμαρχο Λουκά Τζανή.

Στο μήνυμά του ο Δήμαρχος επισημαίνει:

«Ο Δήμος Κερατσινίου Δραπετσώνας στα πλαίσια της δυναμικής περιβαλλοντικής πολιτικής του, έχει ήδη επεξεργαστεί και πρόκειται να θέσει σε εφαρμογή ένα ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης των αδέσποτων ζώων.

Καταρχήν, η ενημέρωση του κοινού στον τρόπο χειρισμού και προστασίας των κατοικιδίων και κυρίως η ευαισθητοποίησή τους απέναντι σε αυτά, οδηγεί στη μείωση της κακομεταχείρισης και εγκατάλειψης των ζώων και αποτελεί το σημαντικότερο όπλο καταπολέμησης του προβλήματος των αδέσποτων από τη ρίζα του. Για το σκοπό αυτό θα υλοποιήσουμε το επόμενο διάστημα επιμορφωτικές παρεμβάσεις σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία του Δήμου με προβολές και ταυτόχρονη εκπαίδευση στην αντιμετώπιση και το χειρισμό των αδέσποτων ζώων.

Ταυτόχρονα, λαμβάνουμε όλα τα κατάλληλα μέτρα για την επίβλεψη και την αυστηρή τήρηση του ν. 4039/2012 –που αφορά στα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και στην προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό- και σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές προχωρούμε στην επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων.

Όλοι οι δημότες μας θα πρέπει να σταθούν αρωγοί στο έργο μας και στις προσπάθειές μας. Τα παιδιά μας θα πρέπει να γαλουχηθούν με αξίες, όπως σεβασμό προς κάθε έμβιο οργανισμό, αγάπη για τη φύση, το αίσθημα της ευθύνης και της αλληλεγγύης. Αυτό πρέπει να είναι το πρόσωπο και όλης της τοπικής κοινωνίας. Σε κανέναν δεν αρέσει η εικόνα παραμελημένων αδέσποτων, κακοποιημένων και νεκρών ζώων. Αλλοτριώνει κάθε ένα από εμάς ξεχωριστά και αποτελεί εικόνα ντροπής για όλους μας».

επιστροφή στην κορυφή