Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Μήνυμα του Δημάρχου Κερατσινίου Δραπετσώνας Λουκά Τζανή με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

Μήνυμα του Δημάρχου Κερατσινίου Δραπετσώνας Λουκά Τζανή με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών
Η ανθρώπινη κοινωνία θα πρέπει επιτέλους να δει κατάματα το πρόβλημα. Η Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών δε θεσμοθετήθηκε για να αφυπνίζει με ευκαιριακό τρόπο συνειδήσεις, ούτε για να αναλύουν οι κοινωνικοί επιστήμονες τους θλιβερούς αριθμούς και τις αποκρουστικές στατιστικές.
Ευθύνη σημαίνει ότι την επόμενη ημέρα δε θα γυρίσουμε εφησυχασμένοι στον μικρόκοσμό μας, ότι δε τραβήξουμε ξανά την κουρτίνα της ιδιωτικότητας, ότι θα πάψουμε να λέμε το πρόβλημα αφορά τους άλλους και δεν αφορά εμένα.
Οι πολιτικές πρόληψης με τη μορφή πυροτεχνημάτων έχουν αποτύχει παταγωδώς. Χρειαζόμαστε ένα ολοκληρωμένο σύστημα πρόληψης που θα περνά όλες τις εκπαιδευτικές δομές και βαθμίδες, ένα σύστημα πρόληψης ενταγμένο σε όλο το φάσμα των κοινωνικών δραστηριοτήτων και εκφάνσεων, ένα σύστημα που θα δίνει κίνητρα για ζωή και όχι άλλοθι για απομόνωση.
Χρειάζεται ανοιχτή σκέψη και ψυχραιμία. Μα πάνω από όλα χρειάζεται κοινωνική αλληλεγγύη. Τα Ναρκωτικά δεν είναι υπόθεση του ενός, είναι υπόθεση όλων.
Ο Δήμος Κερατσινίου Δραπετσώνας έχει αναπτύξει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα συμβουλευτικών υπηρεσιών και δράσεων κοινωνικής στήριξης. Παρά τα όποια ζητήματα ταλανίζουν την τοπική αυτοδιοίκηση, δηλώνουμε παρόντες στην τόνωση των ευπαθών κοινωνικά ομάδων. Γιατί ένα, δύο ή και τρία βήματα πριν από τα Ναρκωτικά, είναι η κοινωνική απομόνωση και ο κοινωνικός αποκλεισμός.
Η οικονομική κρίση δημιουργεί έντονα κοινωνικά προβλήματα. Ας κάνουμε την κρίση ζωτικό άξονα της κοινωνικής αλληλεγγύης.
επιστροφή στην κορυφή