Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΔΟΘΗΚΑΝ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ «ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΙΑ ΠΙΣΤΑ»

ΔΟΘΗΚΑΝ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ «ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΙΑ ΠΙΣΤΑ»

Πρόεδρος της επιτροπής ήταν ο Δήμαρχος Κερατσινίου Δραπετσώνας Λουκάς Τζανής
Λ. Τζανής: «Περισσότερο από ποτέ είναι σήμερα απαραίτητη η βοήθεια και η στήριξη του ελληνικού κράτους»

  

Σε μια όμορφη και λιτή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον χώρο του «Ελληνικού Μουσείου Αυτοκινήτου» ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του καλλιτεχνικού διαγωνισμού με θέμα την εικαστική παρέμβαση στο διάγραμμα που δημιουργεί η διαδρομή της «Θεμιστόκλειας Πίστας» στη Δραπετσώνα.

 

Πρόεδρος της επιτροπής ήταν ο Δήμαρχος Κερατσινίου Δραπετσώνας Λουκάς Τζανής, ο οποίος στηρίζει την προσπάθεια του φορέα DIELPIS FORMULA 1 και του εμπνευστή της ιδέας Θανάση Παπαθεοδώρου. Ο κος Τζανής αναμένεται να υποδεχθεί το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου στην πόλη του τον ισχυρό άνδρα της FIA Bernard Charles Ecclestone.

Ο καλλιτεχνικός διαγωνισμός άρχισε στις 20 Μαρτίου και έληξε στις 27 Απριλίου 2012. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν και αρκετά παιδιά που κατέθεσαν με τον δικό τους πρωτότυπο τρόπο τις ιδέες τους και τις προτάσεις τους. Το «παρών» στην τελετή απονομής των βραβείων έδωσαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Κερατσινίου Δραπετσώνας Λουκάς Τζανής, ο πρόεδρος του Μουσείου Αυτοκινήτου Θόδωρος Χαραγκιώνης, καθώς και πολλοί εκπρόσωποι φορέων του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Την εκδήλωση συντόνισε και παρουσίασε ο δημοσιογράφος Τάκης Πουρναράκης.

Οι παρευρισκόμενοι στην τελετή απονομής είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά όλα τα έργα των διαγωνιζομένων. Επίσης, γνωστοί καλλιτέχνες όπως ο Κώστας Βαρώτσος και η Μίνα Παπαθεοδώρου Βαλυράκη προσέφεραν έργα τους στη δημοπρασία που έκλεισε τη βραδιά, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν στο «Σύλλογο Φίλων Παιδιών με καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ».

Στη σύντομη παρέμβασή του ο Δήμαρχος Κερατσινίου Δραπετσώνας επεσήμανε τη σπουδαιότητα του εγχειρήματος για την περιοχή, αναφέροντας τις προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης και το άνοιγμα χιλιάδων θέσεων εργασίας. «Για να γίνει όμως πραγματικότητα το όνειρο διοργάνωσης αγώνων Φόρμουλα 1 στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Δραπετσώνα, για να πάρει σάρκα και οστά η "Θεμιστόκλειος Πίστα" σε μια περιοχή με απίστευτα πλεονεκτήματα και εκπληκτικό ιστορικό ενδιαφέρον, απαιτείται μια συλλογική προσπάθεια και ομοψυχία. Στην περίπτωση της πίστας της Φόρμουλα 1 στη Δραπετσώνα είναι περισσότερο απαραίτητη από ποτέ η βοήθεια και η στήριξη του ελληνικού κράτους και η αποφυγή μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων και γραφειοκρατικών αγκυλώσεων».

Όσον αφορά στις βραβεύσεων των προτάσεων, το πρώτο βραβείο έλαβε η ιδέα του Στέλιου Διαμαντάκη, το δεύτερο βραβείο πήρε ο μικρός Αλέξανδρος Μαρκίδης και το τρίτο βραβείο πήρε η πρόταση της Βερινίας Μάνθου.

Γραφείο Τύπου

02 – 07 - 2012