Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

ΤΙ ΠΡΟΒΑΛΕΙ ΤΟ «ΣΙΝΕ ΜΑΡΘΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ» ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

ΤΙ ΠΡΟΒΑΛΕΙ ΤΟ «ΣΙΝΕ ΜΑΡΘΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ» ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

-      The Hunger Games (02-06/07/2012 - οι προβολές στις 03 και 04 είναι ΜΟΝΟ βραδινές)

THE STORY: άνω στα ερείπια αυτού που κάποτε αποτελούσε τις ΗΠΑ, η κυβέρνηση του έθνους του Panem διεξάγει εδώ και δεκαετίες τα ετήσια Hunger Games, κατά τα οποία επιλέγει τυχαία ένα αγόρι κι ένα κορίτσι μεταξύ 12 και 18 χρονών από κάθε μία από τις δώδεκα φτωχές και αποκλεισμένες μεταξύ τους επαρχίες που ελέγχει η ηγεμονεύουσα επαρχία Capitol. Τα 24 παιδιά καλούνται να δώσουν μεταξύ τους μία μάχη στο δάσος από το οποίο μόνο ένα μπορεί να βγει ζωντανό. Ο θεσμός μεταδίδεται πανεθνικά και ζωντανά, ως μέσο επίδειξης δύναμης και τιμωρίας των υπηκόων για μία αποτυχημένη εξέγερση που κάποτε επιχείρησαν. Αυτή τη φορά, έχει έρθει η ώρα της Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) να μπει στη μάχη, για την οποία ορισμένοι διαγωνιζόμενοι προετοιμάζονται καθ' όλη τη διάρκεια της νεαρής ζωής τους.

Η επιτυχημένη τριλογία βιβλίων «The Hunger Games» της Suzanne Collins και η αυτονόητη κινηματογραφική μεταφορά της έρχεται να καλύψει το εμπορικό κενό που θα αφήσει σύντομα το τέλος της saga του «Twilight». Ωστόσο, το concept του φιλόδοξου εγχειρήματος που σκηνοθετεί ο Gary Ross διαθέτει μία πολυδιάστατη ιδέα που προσπερνά άνετα τους βαμπιροέρωτες της Stephanie Meyer.

Το σύμπαν των "Αγώνων Πείνας" εκκινεί από μία συγχώνευση σύγχρονων κοινωνικοπολιτικών συνισταμένων, ιστορικών καταβολών, μύθων και αλληγοριών. Τη βάση της ιστορίας αποτελεί ο μύθος του Θησέα. Ο θεσμός των αγώνων παραπέμπει στην αρένα του Κολοσσαίου, με τον Donald Sutherland να υποδύεται τον "αυτοκράτορα". Η ακραία ανταγωνιστική λογική ενός ριάλιτι τηλεπαιχνιδιού είναι κομβική. Ακόμη, στο αιματηρό αυτό show μετασχηματίζεται το γνωστό απαύγασμα κρετινισμού περί "πρώτου" και "δεύτερου" που διαπνέει το ανταγωνιστικό πνεύμα της δικής μας κοινωνικοπολιτικής πραγματικότητας: ο πρώτος είναι ζωντανός και πλούσιος - όπως ο Woody Harrelson που αναλαμβάνει την εκπαίδευση των Jennifer Lawrence και Josh Hutcherson - και οι υπόλοιποι γίνονται τροφή σκουλήκια καθώς και μήνυμα υποταγής προς τους τηλεθεατές των επαρχιών που υπομένουν τον βαρύ φόρο αίματος. Επίσης, βγάζει μάτι η χαώδης (ταξική) διαφορά ανάμεσα στους κατοίκους της υπερσύγχρονης Capitol εν σχέσει με τον υπόλοιπο πληθυσμό.

-      Άθικτοι (07-09/07/2012)

THE STORY: Ο Philippe (Francois Cluzet) είναι ένας Παριζιάνος αριστοκράτης τετραπληγικός που αναζητά κάποιον να τον φροντίζει. Είναι πλούσιος, ώριμος και σοβαρός, ακούει κλασική μουσική και συλλέγει έργα τέχνης μεγάλης αξίας. Στη συνέντευξη για τη θέση του βοηθού του, μεταξύ άλλων εμφανίζεται ο Driss, ένας σενεγαλέζικης καταγωγής μικροαπατεώνας, πρόσφατα αποφυλακισθείς. Ο Driss (Omar Sy) είναι αυθάδης, ζει μόνο από το επίδομα ανεργίας, του αρέσει η χορευτική μουσική και σφύζει από ζωντάνια. Αυτή η σπίθα του φαίνεται να κερδίζει τον Philippe με αποτέλεσμα να τον προσλάβει προς μεγάλη έκπληξη όλων. Κι εδώ αρχίζει η ιστορία μας... Ή μάλλον η ιστορία τους! Ο Philippe έχει όλα τα πλούτη και τις ανέσεις που στερείται ο Driss. O Driss από την άλλη έχει αυτό που λείπει από τον Philippe. Δύο άνθρωποι φαινομενικά αταίριαστοι, με τελείως διαφορετικό υπόβαθρο που δε συγκρούονται, αντιθέτως αλληλοσυμπληρώνονται

Μια ιστορία βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, που παρά τις δυσκολίες, είναι γεμάτη ξεγνοιασιά και αισιοδοξία. Κι αυτό είναι που κάνει τη διαφορά! Οι Olivier Nakache και Eric Toledano αντιμετωπίζουν το θέμα τους τελείως διαφορετικά από το αναμενόμενο ή συγκριτικά με άλλες κινηματογραφικές δουλειές όπως π.χ το «Mar Adentro» του Alejandro Amenabar. Ένα θέμα κατά βάση δραματικό, δοσμένο όμως με πολύ ευφυΐα, χιούμορ και αναπάντεχα καλή διάθεση! Έχει τις απαραίτητες ισορροπίες γέλιου και προβληματισμού, δεν καταφεύγει σε καμία περίπτωση στην εύκολη συγκίνηση, ούτε εκβιάζει συναισθήματα.

To «Intouchables» ήταν η μεγάλη έκπληξη και τεράστια επιτυχία στη Γαλλία, έχοντας γίνει ήδη από τις αγαπημένες του κοινού για τη φετινή σεζόν... Είναι μια ταινία με απολαυστικές ερμηνείες και έξυπνο χιούμορ που σίγουρα θα σας φτιάξει το κέφι! Σ' αυτό άλλωστε οφείλεται και η επιτυχία της! Κι εδώ που τα λέμε δεν είναι και λίγο...

-      Τα στρουμφάκια (07-08/07/2012 - η πρώτη προβολή είναι μεταγλωττισμένη, ενώ η δεύτερη με υπότιτλους)

THE STORY: Τα γνωστά σε όλους μας στρουμφάκια, σε μια ακόμη προσπάθειά τους να ξεφύγουν από τον κακό Δρακουμέλ (Hank Azaria), σκορπίζονται στο δάσος. Ο Σκουντούφλης μπαίνει σε μια σπηλιά και αρκετά στρουμφάκια τον ακολουθούν, ξεχνώντας ότι ο Μπαρμπα-Στρουμφ τους είχε προειδοποιήσει να μην πάνε ποτέ εκεί, όπου η πανσέληνος ανοίγει τη νύχτα μια μαγική πύλη για το... Central Park της Νέας Υόρκης. Στην άγρια μεγαλούπολη θα βρουν καταφύγιο στο διαμέρισμα ενός ζευγαριού ενώ ψάχνουν τον δρόμο της επιστροφής, πριν τα βρει πρώτος ο Δρακουμέλ και η Ψιψινέλ.

Δανειζόμενος το premise του τρισχαριτωμένου «Enchanted», που ήθελε τους ήρωες ενός παραμυθιού της Disney να 'διακτινίζονται' στη Νέα Υόρκη, ελαττώνοντας τα αστεία με... πορδίτσες που κατέκλυζαν την ανυπόφορη live-action μεταφορά των περιπετειών του «Scooby Doo», προσθέτοντας δυο, τρία μεταμοντέρνα σχόλια πάνω στις συμβάσεις του δημοφιλούς animation και αφήνοντας τον πάντα συμπαθή Hank Azaria να αλωνίζει στο ρόλο του μοχθηρού πλην απολαυστικού Δρακουμέλ, ο Raja Gosnell κάνει το...'αριστούργημα' του. Mε την έννοια ότι, σε σχέση με προηγούμενες δουλειές του, αυτή εδώ βλέπεται.

Υ.Γ. Οι πληροφορίες για τις ταινίες προέρχονται από το cinemanews.gr

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

04-07-2012

 

επιστροφή στην κορυφή