Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Ο ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ ΣΧΙΣΤΟΥ

Ο ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ ΣΧΙΣΤΟΥ
Σε συνεργασία με τον Περιβαλλοντικό Σύνδεσμο Δήμων Αθήνας Πειραιά και τους όμορους δήμους

   

Επιχείρηση καθαρισμού της λεωφόρου Σχιστού και μέρους των δασικών δρόμων θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Ιουλίου 2012. Η επιχείρηση θα ξεκινήσει στις 8.30 το πρωί και θα πάρουν μέρος μικτά συνεργεία με φορτηγά, και χωματουργικά μηχανήματα. Το έργο των συνεργείων των δήμων θα συνδράμουν εθελοντές κάτοικοι και ομάδες φορέων.

 

«Αντίστοιχη εκστρατεία είχε υλοποιηθεί και πέρυσι» επισημαίνει ο Δήμαρχος Κερατσινίου Δραπετσώνας Λουκάς Τζανής και προσθέτει: «Ήταν μια πολύ επιτυχημένη πρωτοβουλία και συγχαίρω τον Περιβαλλοντικό Σύνδεσμο που συντονίζει την όλη προσπάθεια. Είναι απαραίτητες τέτοιες διαδημοτικές πρωτοβουλίες, αφού πρόκειται για ένα μεγάλο οδικό άξονα που εξυπηρετεί την περιφέρεια του Πειραιά αλλά και τη Δυτική Αττική».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η λεωφόρος Σχιστού σε όλο το μήκος της διέρχεται από ακατοίκητη περιοχή και χωρίς συστηματική παρακολούθηση δίνει την ευκαιρία σε ασυνείδητους να απορρίπτουν συνεχώς κατά μήκος του άξονά της και στους χώρους στάθμευσης πάσης φύσεως απορρίμματα, στερεά βιομηχανικά απόβλητα με άγνωστη σύσταση, ογκώδη αντικείμενα και μπάζα, καθώς και εύφλεκτα υλικά.

«Εκτός από την εικόνα ενός καθαρού οδικού άξονα, με τον καθαρισμό της λεωφόρου Σχιστού επιτυγχάνουμε και την πυροπροστασία του όρους Αιγάλεω» τονίζει ο Δήμαρχος Κερατσινίου Δραπετσώνας και προσθέτει: «Βέβαια, εκτός από τον κίνδυνο ατυχήματος, τον κίνδυνο μετάδοσης φωτιάς στο δασικό οικοσύστημα του όρους Αιγάλεω και τον κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, η εικόνα που αποκομίζουν οι διερχόμενοι, έλληνες και ξένοι, είναι εικόνα ντροπής, προβληματική για τη χώρα μας».

Σημείο συνάντησης έχει οριστεί ο χώρος στάθμευσης που βρίσκεται περίπου ένα χιλιόμετρο μετά τους φωτεινούς σηματοδότες του Βιομηχανικού Π΄ρκου Σχιστού, με κατεύθυνση προς Κόρινθο.

επιστροφή στην κορυφή