Παρασκευή, 03 Αυγούστου 2012 08:36

Πρότυπο οικονομικής διαφάνειας ο Δήμος Κερατσινίου Δραπετσώνας

Με απόλυτη επιτυχία ο οικονομικός έλεγχος από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους

 

 

Την ώρα που ο Δήμος Κερατσινίου Δραπετσώνας παρουσίαζε για πρώτη φορά πλεόνασμα και μάλιστα της τάξης των 2.800.000 ευρώ, η Γενική Διεύθυνση Δημοσιονομικών Ελέγχων Υπουργείων, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους χαρακτήριζε τον Δήμο Κερατσινίου Δραπετσώνας πρότυπο οικονομικής διαφάνειας και ορθολογικής χρήσης.
Σύμφωνα με το υπ. αριθμ, 2/56278/ΔΥΝΟ έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών, ο προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών ελέγχων, κοινοποίησε στον Δήμο Κερατσινίου Δραπετσώνας τα αποτελέσματα της υπ. αριθμ. 59 Έκθεσης του Οικονομικού Ελέγχου που διενεργήθηκε στις 5 και 6 Ιουλίου 2012.

 

Σύμφωνα λοιπόν με την έκθεση αυτή, πληρούνται πλήρως οι προϋποθέσεις της υπ. αριθμ. 2/21967/0094/13-3-2012 Εγκυκλίου του Αν. Υπουργού Οικονομικών. Ο έλεγχος επιβεβαιώνει πλήρως την ορθολογική και χρηστή διοίκηση που ασκεί η Δημοτική Αρχή και αποτελεί ισχυρό πλήγμα στους υβριστές και λασπολόγους του Δημάρχου Κερατσινίου Δραπετσώνας Λουκά Τζανή, οι οποίοι έχουν αποδυθεί σε έναν ανελέητο πόλεμο, κάνοντας λόγο για οικονομικό τέλμα και απραξία στον Δήμο.

Σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία, με τους πόρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να έχουν συρρικνωθεί δραματικά, με τα έσοδα από τα δημοτικά τέλη να έχουν μειωθεί σχεδόν στο μισό τους τελευταίους 15 μήνες και με το υπουργείο Εσωτερικών να πετάει το "γάντι" στους ΟΤΑ, ο Δήμος Κερατσινίου Δραπετσώνας αντιπαρέρχεται με το κεφάλι ψηλά τη δυσμενώς διαμορφούμενη κατάσταση. Μια κατάσταση, η οποία έτσι και αλλιώς ήταν δυσχερής και δύσκολη, μετά τις αλόγιστες σπατάλες και την κακοδιαχείριση των προηγούμενων διοικήσεων των συγχωνευμένων δήμων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Δημοτική Αρχή του Λουκά Τζανή παρέλαβε ένα δυσθεώρητο χρέος της τάξης των 50 εκατομμυρίων ευρώ.
"Σε πείσμα των καιρών και των υβριστών μας, κρατάμε γερά στην τρικυμία το τιμόνι του καραβιού του Δήμου μας" επισημαίνει ο Δήμαρχος Κερατσινίου Δραπετσώνας Λουκάς Τζανής και προσθέτει: "Οι προηγούμενες δημοτικές αρχές και από τους δύο δήμους "φρόντισαν" να μας παραδώσουν ένα απίστευτο χρέος, ενδεικτικό του πώς λειτουργούσαν και του πώς αντιλαμβάνονταν τη διαφάνεια και την οικονομική ανάπτυξη. Παρά ταύτα, εμείς καταφέραμε και κλείσαμε τη χρήση του 2011 με πλεόνασμα".

Η χρήση για το οικονομικό έτος 2011 έκλεισε με 2.800.000 ευρώ πλεόνασμα, ενώ οι οφειλές του Δήμου προς τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Κερατσινίου Δραπετσώνας ανέρχονται στο ποσό των 300.000 ευρώ, όπως ήδη έχει αναφέρει και στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος της πόλης. Κατά συνέπεια, η νέα Δημοτική Αρχή παρουσίασε ΚΑΘΑΡΟ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ 2.500.000 ευρώ.

 

Πνευματικα Δικαιωματα

Δημος Κερατσινιου - Δραπετσωνας

Copyright © 2018 Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

"Όροι Χρήσης || "Πολιτική Cookies

Επικοινωνηστε Μαζι μας

Θα θελαμε να ακουσουμε απο εσας!

Αποστολή Μηνυμάτων μέσω της Φόρμας.

Επικοινωνία με : 2132074600

Διεύθυνση

Ελευθερίου Βενιζέλου 200, Κερατσίνι, Αττική,
Ελλάδα 18756

Κοινωνικη Δικτυωση

Περιοδικη Ενημερωση