Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ 1ο DONATION FILM FESTIVAL ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ 1ο DONATION FILM FESTIVAL ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

 

Ξεκίνησε και υλοποιείται με επιτυχία το 1ο Donation Film Festival, το φεστιβάλ κινηματογράφου που βασίζεται στην εθελοντική προσφορά, αφού για την παρακολούθηση ταινιών δεν απαιτείται η αγορά εισιτηρίου, αλλά η προσφορά ενός συμβολικού χρηματικού ποσού απ'όσους θεατές το επιθυμούν.

Η θεματολογία της κινηματογραφικής «γιορτής» βασίζεται κυρίως σε ισπανόφωνες ταινίες, από χώρες που «δοκιμάζονται» ή «δοκιμάστηκαν» επίσης από τη σημερινή (οικονομική) Κρίση. Ο αγαπημένος στην Ελλάδα Ισπανός σκηνοθέτης Πέδρο Αλμοδόβαρ είναι φυσικά ένας από τους δημιουργούς, οι ταινίες του οποίου εμπλουτίζουν το πρόγραμμα του Φεστιβάλ. Επιπλέον, στις προβολές περιλαμβάνονται ταινίες μικρού μήκους και παραγωγές της ΕΡΤ, καθώς και ένα αφιέρωμα στη σκηνοθέτιδα, Λουκία Ρικάκη, που έφυγε πριν μερικούς μήνες από τη ζωή.

Το ενδιαφέρον είναι ότι οι προβολές του φεστιβάλ δεν θα περιοριστούν στις γνωστές Αθηναϊκές κινηματογραφικές αίθουσες, αλλά θα πραγματοποιηθούν και στη Δραπετσώνα (κινηματογράφος «Μελίνα» – Σωκράτους 65), καθώς και στο Κερατσίνι (κινηματογράφος «Μάρθα Καραγιάννη» - Βύρωνος και Χιλής), στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν στο θερινό κινηματογράφο «Άνεσις», στους Αμπελόκηπους.

Το Donation Film Festival θα διαρκέσει ως τις 15 Αυγούστου.

Χορηγός Επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ Α.Ε.