Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Πρόγραμμα Εθελοντισμού στο Δήμο Κερατσινίου Δραπετσώνας

Πρόγραμμα Εθελοντισμού στο Δήμο Κερατσινίου Δραπετσώνας
Μια σπουδαία πρωτοβουλία του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας και τη Δημοτικής Επιτροπής Εθελοντισμού.

  

Ο Δήμος Κερατσινίου Δραπετσώνας και η Δημοτική Επιτροπή Εθελοντισμού πρόκειται να υλοποιήσει το εκπαιδευτικό σύστημα εθελοντικής δράσης για τη διαχείριση κίνδυνων και κρίσεων και την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών

 

Το πρόγραμμα «Προστατεύω τον εαυτό μου και τους άλλους» υλοποιείται σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης – Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης με τη συμμετοχή του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, την Κινητή Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας του υπουργείου Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων και την Οργάνωση Εθελοντικών Ομάδων Praksis.

«Οι εθελοντικές δράσεις αποτελούν σημαντικό στοιχείο της κοινωνίας μας. Οι τοπική κοινωνία έχει ανάγκη τον εθελοντισμό και, ειδικότερα, σε περιόδους κρίσεων ή φυσικών καταστροφών» επισημαίνει ο Δήμαρχος Κερατσινίου Λουκάς Τζανής και προσθέτει: «Για να είναι όμως αποτελεσματική η παρουσία και η δράση των εθελοντών απαιτείται σωστή εκπαίδευση. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι η αρχή για την ουσιασατική εκπαίδευση των εθελοντών».

Οι βασικές θεματικές ενότητες του προγράμματος είναι οι εξής:

· Γνωσιακές παράμετροι του κίνδυνου – Λειτουργιά σε ομάδες – Διαχείριση πανικού

· Πυρκαγιές – Πλημύρες – Ακραία Καιρικά Φαινόμενα

· Σεισμοί – Διασώσεις

· Ναυτικά ατυχήματα

· Πρώτες βοήθειες – Εγκατάσταση σκηνών και λειτουργιά Καταυλισμών

Από το 2001 οπότε και άρχισε η λειτουργία του προγράμματος μέχρι και σήμερα, έχουν εκπαιδευτεί 8.500 εθελοντές σε 210 δήμους της επικρατείας.

Οι απόφοιτοι του προγράμματος αποκτούν πιστοποιητικό Διά Βίου εκπαίδευσης, το όποιο τους οδηγεί στην ένταξή τους στο μητρώο εθελοντών της Γενικής Γραμματείας Πολίτικης Προστασίας. Παρέχει τις απαραίτητες γνώσεις αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και καθιστά τους εκπαιδευθέντες ικανούς να αναπτύξουν δράσεις στην τοπική κοινωνία.

Για περισσότερες πληροφορίες: 210 4630124,

24.09.2012

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

επιστροφή στην κορυφή