Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΟΥΚΑ ΤΖΑΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΟΥΚΑ ΤΖΑΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
Τι ζήτησε από τους βουλευτές της Β' Πειραιά

Ποια είναι τα πέντε σημεία - κλειδιά

     

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26.09.2012 στο Δημαρχείο Κερατσινίου, υπό του Δημάρχου Λουκά Τζανή, με βασικό θέμα στην ατζέντα συζήτησης τη μη καταβολή των δεδουλευμένων στους περίπου 200 εργαζόμενους της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Κερατσινίου Δραπετσώνας.

 

Στη σύσκεψη μετείχαν βουλευτές και εκπρόσωποι βουλευτών, μέλη του Δ.Σ. των εργαζομένων και διοικητικά στελέχη του δήμου, προκειμένου να αποτυπώσουν ευκρινώς την οικονομική του κατάσταση. Από τους βουλευτές παρέστησαν ο Αναστάσιος Νεράντζης βουλευτής της ΝΔ, η Τζένη Βαμβακά βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και η Μαρία Γιαννακάκη βουλευτής ΔΗΜΑΡ.

Ο δήμαρχος Κερατσινίου Δραπετσώνας για ακόμα μία φορά έθεσε το ζήτημα της δραματικής περικοπής των πόρων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Νιώθω ντροπή σαν Έλληνας πολίτης, ο ένας από τους πυλώνες της Δημοκρατίας, που είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση, να κινδυνεύει να καταρρεύσει». Ο κος Τζανής ζήτησε από τους βουλευτές άμεσες πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις στη Βουλή αλλά και σε υπουργεία και φορείς της Δημόσιας Διοίκησης, προκειμένου να υπάρξει ροή χρηματοδότησης προς τον δήμο.

Σε έγγραφο που διανεμήθηκε στους συμμετέχοντες, ο δήμαρχος επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι ο ένας μετά τον άλλον οι δήμοι προχωρούν σε στάση πληρωμών και αφήνουν τους εργαζόμενους απλήρωτους, τονίζοντας μάλιστα χαρακτηριστικά: «Δυστυχώς και ο δικός μας δήμος ακολουθεί την ίδια μοίρα. Οι περικοπές των ΚΑΠ, ΣΑΤΑ και κάθε κρατικής επιχορήγησης κατά 70% αλλά και η μείωση των εισπραχθέντων ανταποδοτικών τελών κατά 40% την τελευταία διετία καθιστά ΑΔΥΝΑΤΗ την οντότητα των υπηρεσιών του δήμου. Αμφισβητείται η ύπαρξη σημαντικών κοινωνικών δεσμών όπως τα ΚΑΠΗ, οι παιδικοί σταθμοί, οι υπηρεσίες πολιτισμού και αθλητισμού και τόσες δομές που αποτελούν τα τελευταία οχυρά της προνομιακής ασπίδας του πολίτη».

Στις προτάσεις του προς τους βουλευτές, ο δήμαρχος Κερατσινίου Δραπετσώνας αναφέρει πέντε σημεία – κλειδιά τα οποία θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση και άμεση αντιμετώπιση επειγουσών αναγκών. Τα σημεία αυτά είναι τα εξής:

1. Να υλοποιηθούν οι εξαγγελίες του υπουργού Εσωτερικών για το πάγωμα των καταβολών του δήμου, όλων των τοκοχρεωλυσίων για δύο έτη προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και να παραταθεί ο χρόνος εξόφλησής τους.

2. Να επιχορηγηθεί ο δήμος με το ποσό του 1.000.000 ευρώ.

3. Να θεσπιστεί ανταποδοτικό τέλος καταβολής προς το δήμο από τον ΟΛΠ για τη λειτουργία του CAR TERMINAL, 2 ευρώ ανά αυτοκίνητο. Ο δήμαρχος επισημαίνει ότι ο ΟΛΠ κερδοφορεί, κλείνοντας τις ακτές και αποκλείοντας την ελεύθερη πρόσβαση των δημοτών, χωρίς κανένα ανταποδοτικό όφελος για τους δημότες.

4. Να απαλλαχθεί ο δήμος από το τέλος καταβολής απορριμμάτων στον ΕΣΔΝΑ, κάτι που προβλέπεται για το δήμο Περάματος, και να ακολουθηθεί η πολιτική ισονομίας των δήμων.

5. Να καταργηθεί η χαριστική νομοθετική διάταξη που επιτρέπει στις ΔΕΚΟ να δραστηριοποιούνται χωρίς να καταβάλλουν ούτε ένα αντισταθμιστικό όφελος στην τοπική κοινωνία.

Ο δήμαρχος Κερατσινίου Δραπετσώνας αναφέρθηκε ακόμα στην ύπαρξη και δραστηριότητα πολλών βιομηχανικών μονάδων και εργοστασίων που λειτουργούν στα όρια του δήμου, τα οποία υποβαθμίζουν τη ζωή των κατοίκων, χωρίς να ανταποδίδουν το παραμικρό στον δήμο.

27.09.2012

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

επιστροφή στην κορυφή