Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΟΥΚΑ ΤΖΑΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΤΩΝ ΠΛΟΙΩΝ

ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΟΥΚΑ ΤΖΑΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΤΩΝ ΠΛΟΙΩΝ
Την άμεση αντίδραση της Δημοτικής Αρχής Κερατσινίου Δραπετσώνας και του Δημάρχου Λουκά Τζανή προκάλεσε η συζήτηση που αφορούσε στη γνωμοδότηση επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τη δραστηριότητα «σταθερή πλωτή εγκατάσταση αποθήκευσης επικίνδυνων αποβλήτων που παράγονται από πλοία τα οποία προσέρχονται στην περιοχή αρμοδιότητας του ΟΛΠ» της εταιρείας «Antipollution ANE". Εισηγητής στην εν λόγω γνωμοδότηση είναι ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ι. Προμπονάς.

 

«Ο ρόλος του Δήμου είναι γνωμοδοτικός και όχι εκτελεστικός. Αλλά ούτε η Περιφέρεια ούτε ο ΟΛΠ ούτε κανένας ρώτησε τη γνώμη μας για την εγκατάσταση μόνιμων φορτηγίδων στον λιμενοβραχίονα Κερατσινίου, πολύ κοντά στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις της ΔΕΗ, οι οποίες θα δέχονται τα λύματα των πλοίων. Αρκετά πια, δεν πάει άλλο», αναφέρει ο Δήμαρχος Κερατσινίου Δραπετσώνας Λουκάς Τζανής και προσθέτει:

«Ο Δήμος μας έχει γίνει η χωματερή της Αττικής. Κάποτε είχαμε τη χαβούζα. Μετά, έγιναν οι εγκαταστάσεις της Ψυτάλλειας. Τώρα θέλουν να εγκαταστήσουν στο Κερατσίνι μόνιμες φορτηγίδες για την περισυλλογή των αποβλήτων των πλοίων. Και όλα αυτά χωρίς να μας ρωτάει ΚΑΝΕΝΑΣ. Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο η περιβαλλοντική υποβάθμιση του Δήμου και της ποιότητας ζωής των δημοτών μας. Δεν είναι δυνατόν να γινόμαστε θεατές προειλημμένων αποφάσεων ενεργειών. Έχουμε και γνώμη και λόγο σε ό,τι αφορά στην ποιότητα της ζωής μας.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι με τη δυναμική παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής αναβλήθηκε η συζήτηση για τη γνωμοδότηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων μετά την εγκατάσταση των φορτηγίδων και θα συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

επιστροφή στην κορυφή