Τρίτη, 05 Φεβρουαρίου 2013 09:29

ΚΑΤΑΛΗΨΗ στο νέο Μώλο Δραπετσώνας Ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας λέει ΟΧΙ στη νέα ρυπογόνα εστία που εγκαθιστά ο ΟΛΠ στην πόλη μας

O Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, φορείς και κάτοικοι της πόλης πραγματοποιούν αύριο το πρωί στις 8.00 ΚΑΤΑΛΗΨΗ του χώρου στο νέο Μώλο Δραπετσώνας, ως αντίδραση στην παραχώρηση από τον ΟΛΠ στην ιδιωτική εταιρεία «Antipollution ANE», της δημιουργίας σταθερής πλωτής εγκατάστασης αποθήκευσης επικίνδυνων αποβλήτων που παράγονται από πλοία τα οποία προσέρχονται στην περιοχή αρμοδιότητας του ΟΛΠ.
Πρόκειται για μια απαράδεκτη ενέργεια της ΟΛΠ Α.Ε. η οποία χωρίς καμία διαβούλευση με το Δήμο, εγκαθιστά ΑΚΟΜΑ μια ρυπογόνα εστία για την πόλη.
Ο ΟΛΠ εδώ και πολλά χρόνια απολαμβάνει εταιρικής κερδοφορίας, σε βάρος της ποιότητας ζωής των πολιτών του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας. Σε μια εποχή που η οικονομική κρίση έχει δημιουργήσει τεράστια κοινωνικά προβλήματα, η αειφόρος ανάπτυξη αποτελεί ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ για υποβαθμισμένες περιβαλλοντικά κοινωνίες, όπως το
Κερατσίνι και η Δραπετσώνα.
Ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας κ. Λουκάς Τζανής δήλωσε μεταξύ άλλων για το θέμα:
«Ο Δήμος μας έχει γίνει η αποθήκη των ρυπογόνων δραστηριοτήτων ολόκληρης της Αττικής. Κάποτε είχαμε τη χαβούζα. Μετά, έγιναν οι εγκαταστάσεις της Ψυτάλλειας. Ο ΟΛΠ αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια τον μεγαλύτερο δυνάστη για την πόλη μας, αποκλείοντας 300.000 κατοίκους από την πρόσβαση στη θάλασσα τους. Τώρα θέλουν να εγκαταστήσουν στο Κερατσίνι μόνιμες φορτηγίδες για την περισυλλογή των αποβλήτων των πλοίων. Και όλα αυτά χωρίς να μας ρωτάει ΚΑΝΕΝΑΣ. Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο η περιβαλλοντική υποβάθμιση του Δήμου και της ποιότητας ζωής των δημοτών μας. Δεν είναι δυνατόν να γινόμαστε θεατές προειλημμένων αποφάσεων ενεργειών. Έχουμε και γνώμη και λόγο σε ότι αφορά στην ποιότητα της ζωής μας.»

 

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 6938119864
Αντιδήμαρχος Γραφείου Τύπου κ. Νίκος Οικο

Πνευματικα Δικαιωματα

Δημος Κερατσινιου - Δραπετσωνας

Copyright © 2018 Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

"Όροι Χρήσης || "Πολιτική Cookies

Επικοινωνηστε Μαζι μας

Θα θελαμε να ακουσουμε απο εσας!

Αποστολή Μηνυμάτων μέσω της Φόρμας.

Επικοινωνία με : 2132074600

Διεύθυνση

Ελευθερίου Βενιζέλου 200, Κερατσίνι, Αττική,
Ελλάδα 18756

Κοινωνικη Δικτυωση

Περιοδικη Ενημερωση