Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Απαντάμε δυναμικά στο ανάλγητο πρόσωπο της ΕΥΔΑΠ

Απαντάμε δυναμικά  στο ανάλγητο πρόσωπο της ΕΥΔΑΠ
Άφησε χωρίς νερό τους παιδικούς σταθμούς, τα σχολεία,
τις αθλητικές εγκαταστάσεις και τις υπηρεσίες του Δήμου
-Πραγματοποιούμε ΚΑΤΑΛΗΨΗ
αύριο το πρωί στις 7.00 στον ΑΚΡΟΚΕΡΑΜΟ

    

Το ανάλγητο και αδίστακτο πρόσωπο της επέδειξε για ακόμα μία φορά η ΕΥΔΑΠ σφραγίζοντας εντελώς ξαφνικά τα ρολόγια του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, αφήνοντας χωρίς νερό παιδικούς σταθμούς, σχολεία, αθλητικές εγκαταστάσεις και υπηρεσίες του Δήμου.
Η Δημοτική αρχή αποφάσισε να δράσει ΑΜΕΣΑ και με τον πλέον δυναμικό τρόπο απέναντι στην ανάλγητη κοινωνικά διοίκηση της ΕΥΔΑΠ, ξεκινώντας ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ διαρκείας. Αύριο το πρωί ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους Κερατσινιώτες, τους Δραπετσωνίτες, καθώς και όλους τους ενεργούς πολίτες της χώρας και τα ΜΜΕ, να έρθουν να μας συμπαρασταθούν στον ΑΚΡΟΚΕΡΑΜΟ, στην είσοδο των εγκαταστάσεων της ΕΥΔΑΠ, όπου θα διαμαρτυρηθούμε ενάντια σε ακόμα μια απαράδεκτη ενέργεια της διορισμένης διοίκησης της ΕΥΔΑΠ, η οποία επέδειξε για πολλοστή φορά πρωτοφανή εμπάθεια και προκατάληψη απέναντι στους πολίτες του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας.
Θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι πολίτες της χώρας ότι η ΕΥΔΑΠ εδώ και πάρα πολλά χρόνια απολαμβάνει εταιρικής κερδοφορίας, σε βάρος της ποιότητας ζωής των πολιτών του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας, χωρίς καμία ουσιαστική ανταπόδοση στην κοινωνία της πόλης. Ο κοινωφελής της χαρακτήρας ανάγκασε την κοινωνία του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας να αποδεχτεί με ή χωρίς την θέληση της τις ρυπογόνες για τους κατοίκους της πόλης μας, δραστηριότητες της. Σήμερα η ΕΥΔΑΠ επιδεικνύει στυγνό επιχειρηματικό πρόσωπο, σε βάρος των πολιτών του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας, λειτουργώντας εκδικητικά και τιμωρητικά, επειδή προηγούμενες διοικήσεις του Δήμου λειτούργησαν ανεύθυνα και δεν πλήρωναν τους λογαριασμούς ύδρευσης.
Θα πρέπει η κοινωνία του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας να γνωρίζουν ότι η δημοτική αρχή έχει προσφύγει κατά της ΕΥΔΑΠ, απαιτώντας την καταβολή αντισταθμιστικών τελών κατ' εφαρμογή της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για τη διέλευση κεντρικού αγωγού. Να σημειωθεί πώς στην περιοχή του Κερατσινίου η ΕΥΔΑΠ διατηρεί μεγάλες εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων, όπου σε συνδυασμό με τις εγκαταστάσεις της Ψυτάλλειας, θεωρείται ο μεγαλύτερος ρυπαντής στην περιοχή. Η εταιρεία προσέφυγε δικαστικά, διεκδικώντας αναστολή του τέλους. Τον περασμένο Σεπτέμβριο το Διοικητικό Εφετείο επέβαλε την καταβολή του 40% στην ΕΥΔΑΠ μέχρι την οριστική εκδίκαση της υπόθεσης.
Ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας κ. Λουκάς Τζανής δήλωσε μεταξύ άλλων για το θέμα:
«Πρόκειται ασφαλώς για μια απαράδεκτη κίνηση αντεκδίκησης της διορισμένης διοίκησης της ΕΥΔΑΠ, προς τους πολίτες του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας, λόγω της επιβολής τελών διέλευσης του κεντρικού αγωγού από την πλευρά μας προς την ΕΥΔΑΠ. Αυτή η κίνηση όχι μόνο δεν μας κάμπτει αλλά μας δίνει μεγαλύτερη δύναμη για να συνεχίσουμε τους αγώνες μας, απέναντι σε όλες τις ρυπογόνες δραστηριότητες που μας έχουν φορτώσει στο όνομα της κοινής ωφέλειας. Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο η περιβαλλοντική υποβάθμιση του Δήμου και της ποιότητας ζωής των δημοτών μας. Δεν είναι δυνατόν να παραμείνουμε θεατές στο θέατρο του παραλόγου, στο οποίο πρωταγωνιστούν άνθρωποι που δεν επιδεικνύουν καμία κοινωνική ευαισθησία, ειδικά σε τόσο δύσκολους καιρούς. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να έχουμε και γνώμη και λόγο σε ότι αφορά στην ποιότητα της ζωής μας και να είναι σίγουροι ότι θα το πετύχουμε».

 

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 6938119864
Αντιδήμαρχος Γραφείου Τύπου κ. Νίκος Οικονομάκης


Το Γραφείο Τύπου

Κερατσίνι, 6/2/2013

επιστροφή στην κορυφή