Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιλεκτική η ευαισθησία ορισμένων βουλευτών της Β’ Πειραιά

Επιλεκτική η ευαισθησία ορισμένων βουλευτών της Β’ Πειραιά
Έλαμψαν δια της απουσίας τους στην 6η Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, η οποία είχε ως θέμα τις εξελίξεις και διαχείριση θέσεων με την ΕΥΔΑΠ

  

Έλαμψαν δια της απουσίας τους οι Βουλευτές της Β' Πειραιά κατά τη διάρκεια της 6ης Έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, η οποία είχε ως θέμα τις εξελίξεις και διαχείριση θέσεων με την ΕΥΔΑΠ, στην οποία παραβρέθηκαν ΜΟΝΟ η βουλευτής Β' Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τζένη Βαμβακά και ο βουλευτής Β' Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ αρμόδιος για θέματα ΔΕΚΟ κ. Απόστολος Αλεξόπουλος. Προφανώς οι περισσότεροι απ' αυτούς θα συμφωνούν με τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις της νέας διοίκησης της ΕΥΔΑΠ, η οποία αποφάσισε να αφήσει απλήρωτους 650 εργαζόμενους στο δήμο και χωρίς νερό πολλά δημοτικά κτίρια, τα οποία εξυπηρετούν χιλιάδες δημότες της πόλης μας.
Απ' ότι φαίνεται η ευαισθησία των βουλευτών της περιοχής μας, για τα θέματα που αφορούν την πολύπαθη Β' Πειραιά, είναι «αλά κάρτ» και περιορίζεται χρονικά την προεκλογική περίοδο. Προφανώς θα συμφωνούν με το νέο μοντέλο διοίκησης του «πάλαι ποτέ» κοινωφελούς χαρακτήρα ΕΥΔΑΠ, η οποία λειτουργεί πλέον ως μια στυγνή ιδιωτική εταιρεία, η οποία απολαμβάνει μονοπωλιακής κερδοφορίας, σε βάρος χιλιάδων κατοίκων του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας, των οποίων εδώ και πάρα πολλά χρόνια υποβαθμίζεται η ποιότητα της ζωής τους από τις ρυπογόνες και οχλούσες δραστηριότητες της.
Κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος της πόλης κ. Λουκάς Τζανής μεταξύ άλλων δήλωσε:
«Η ΕΥΔΑΠ χρωστάει στο Δήμο και όχι ο Δήμος στην ΕΥΔΑΠ. Παραμονή Χριστουγέννων του 2011 είχε γίνει η πρώτη κατάσχεση της ΕΥΔΑΠ προς το Δήμο για παλιά χρέη. Εμείς τότε είχαμε συμφωνήσει με την προηγούμενη διοίκηση της ΕΥΔΑΠ σε διακανονισμό, παραγράφοντας τα πρόστιμα. Το συνολικό μας χρέος μειώθηκε στα 2.970.000 ευρώ και ήμασταν υποχρεωμένοι να πληρώνουμε 30.000 ευρώ το μήνα, αναλαμβάνοντας βέβαια την υποχρέωση να πληρώνουμε στην ώρα τους και τους τρέχοντες λογαριασμούς, οι οποίοι κατά μέσο όρο έφταναν τα 28.000 ευρώ!!! Ο Δήμος ανελλιπώς εκπλήρωνε τις υποχρεώσεις του... Βέβαια ενδιάμεσα διερευνήσαμε γιατί υπήρχε τόσο μεγάλη κατανάλωση και διαπιστώσαμε ότι πολλά σχολεία αντί να πληρώνουν το νερό τους, το πλήρωνε ο Δήμος!!!
Τέλος του 2012 η ΕΥΔΑΠ εντελώς απροειδοποίητα έρχεται και κάνει καταγγελία της σύμβασης αυτής, επειδή δεν πληρώθηκε ένα ποσό, γύρω στις 250.000 ευρώ το οποίο προερχόταν όχι από χρέη του Δήμου, όπως είπα ο διακανονισμός πληρωνόταν κανονικά, αλλά από χρέη της ΔΗΚΕΠΑ!!! Προέβη σε διακοπή παροχής νερού σε 4 παιδικούς σταθμούς 1 βρεφονηπιακό σταθμό, 2 ΚΑΠΗ, 2 Πολύκεντρα Μέριμνας, στο Δημαρχείο Κερατσινίου-Δραπετσώνας και πρώην Δημαρχείο Δραπετσώνας.
Αμέσως συναντηθήκαμε με τον κ. Σταυρίδη αλλά μας ζητούσαν και άλλα έκαναν... Υπήρχε τεράστια διγλωσσία. Το πρόβλημα τους δεν ήταν τα χρέη, αλλά τα τέλη διέλευσης . Ζητήσαμε εδώ και τώρα αποδέσμευση των λογαριασμών του Δήμου.
Καλέσαμε τους Βουλευτές γιατί το πρόβλημα της κοινωνίας είναι και δικό τους ή τουλάχιστον θα έπρεπε να είναι και δικό τους. Τους ζητάμε να εγκαλέσουν τη διοίκηση της ΕΥΔΑΠ να πάψει να λειτουργεί σαν τοκογλύφος, διότι σαν τοκογλύφος λειτουργεί... Προτείνουμε και θα υλοποιήσουμε σχέδιο κινητοποιήσεων. Μακριά από οποιαδήποτε κομματική εκμετάλλευση».
Ο κ. Απόστολος Αλεξόπουλος Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β' Αθηνών αρμόδιος για θέματα ΔΕΚΟ, δήλωσε μεταξύ άλλων:
«Μόλις πληροφορηθήκαμε το γεγονός ότι η ΕΥΔΑΠ έκοψε το νερό σε δημόσια κτίρια καταθέσαμε Επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή για να μας απαντήσει ο αρμόδιος υπουργός. Ζούμε μια πρωτοφανή κατάσταση εν ονόματι των δεσμεύσεων που έχουν αναλάβει έναντι της τρόικα. Συμπαραστεκόμαστε στο Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας στο δίκαιο αγώνα του και θα σας ενημερώσουμε άμεσα για την απάντηση του αρμόδιοι υπουργού»
Η κ. Τζένη Βαμβακά Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β' Πειραιά δήλωσε:
«Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και η κοινωνία δεν πρέπει να στερείται από κανένα αγαθό. Πρέπει να προχωρήσει ο Δήμος σε κινητοποιήσεις, οι οποίες πρέπει να είναι μαζικές και να μην έχουν κομματικό χαρακτήρα. Θέλουν να την ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ την ΕΥΔΑΠ και όλες αυτές οι κινήσεις συντελούν στον συγκεκριμένο σκοπό. Παράλληλα θέλουν να απαξιώσουν και την Τοπική Αυτοδιοίκηση»
Τέλος ο Περιφερειάρχης Πειραιά κ. Στέφανος Χρήστου δήλωσε μεταξύ άλλων: «Ήρθαμε εδώ παρέα με τον Γιώργο τον Τσιρίδη και τον Γιάννη τον Μπενέτο για να δηλώσουμε την στήριξη και την υποστήριξη μας στον αγώνα του Δήμου. Οι περιστάσεις κάτω από τις οποίες πάρθηκε η συγκεκριμένη απόφαση της ΕΥΔΑΠ οδηγούν αβίαστα στο συμπέρασμα ότι ο Δήμος έχει όλο το δίκιο με το μέρος του. Γίνεται μια στοχευμένη προσπάθεια για την απαξίωση της Αυτοδιοίκησης στο σύνολο της. Κι αν σ αυτή την προσπάθεια δεν σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και στο μέτρο του δυνατού ενωμένοι, θα καταφέρουν να μας απαξιώσουν πλήρως. Αυτά που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την διαφθορά στους δήμους, δεν είναι καθόλου τυχαία. Θα ήθελα να σας βάλω να αναλογιστείτε την ποσότητα και την ποιότητα της διαφθοράς που διακινείται στην Αυτοδιοίκηση. Πρέπει να σας πως ότι η Αυτοδιοίκηση διαχειρίζεται το 3% του ΑΕΠ, το υπόλοιπο 97% το διαχειρίζεται το Κεντρικό κράτος!!!
Η ΕΥΔΑΠ ότι έκανε στο Κερατσίνι το έκανε ως πρόβα τζενεράλε για την μελλοντική της στάση, η οποία προοιωνίζεται αμείλικτη απέναντι στους οφειλέτες της. Και διερωτώμαι... Ποιοι είναι οι οφειλέτες τελικά; Ο Δήμος απέναντι στην ΕΥΔΑΠ ή η ΕΥΔΑΠ που τόσα χρόνια κερδίζει τόσα χρήματα σε βάρος του λαού του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας. Μάλιστα πριν λίγο καιρό προσπάθησε να φέρει στην περιοχή μας και τα λύματα της Ανατολικής Αττικής, αλλά με τους αγώνες μας την σταματήσαμε. Απ' ότι φαίνεται για την ΕΥΔΑΠ, υπάρχουν πολίτες Α' και Β' κατηγορίας».

 

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 6938119864
Αντιδήμαρχος Γραφείου Τύπου κ. Νίκος Οικονομάκης

Το Γραφείο Τύπου

Κερατσίνι, 12/2/2013

Γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας