Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ παραγωγών και καταναλωτών!!!

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ παραγωγών και καταναλωτών!!!
Κάθε Κυριακή στην πλατεία Κύπρου να έρχονται παραγωγοί απ' όλη την Ελλάδα και διαθέτουν τα προϊόντα τους απευθείας στους δημότες της πόλης μας

  

Ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας συνεχίζοντας τις σημαντικές ανθρωπιστικές του πρωτοβουλίες στο πλαίσιο της κοινωνικής οικονομίας, απλώνει εκ νέου αλυσίδα προστασίας και αλληλεγγύης στην τοπική κοινωνία, ενισχύοντας το εμπόριο διανομής αγαθών πρώτης ανάγκης από τους παραγωγούς απευθείας στους πολίτες.
Με πρωτοβουλία της Αντιδημάρχου Δημοσίων Σχέσεων κ. Ρένας Μόσχου την προηγούμενη Κυριακή στήθηκε στην Πλατεία Κύπρου ένα πρότυπο παζάρι ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ, στο οποίο οι πολίτες του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας μπόρεσαν να προμηθευτούν προϊόντα πολύ υψηλής ποιότητας σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές, ενώ κάτι ανάλογο θα γίνει και την προσεχή Κυριακή 24-02-2013 στον ίδιο χώρο (πλατεία Κύπρου έναντι του Δημαρχείου).
Δεκάδες παραγωγοί απ' όλη την Ελλάδα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας συμβάλλοντας σημαντικά στην ανακούφιση των πολιτών και, ιδιαίτερα, σε όσους ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες. Μάλιστα γίνεται προσπάθεια αυτό το πρότυπο παζάρι κατά κάποιο τρόπο να θεσμοθετηθεί και κάθε Κυριακή στον ίδιο χώρο να γίνεται η συνάντηση παραγωγών και κοινωνίας και να αποκλειστούν οι μεσάζοντες, οι αεριτζήδες και οι καιροσκόποι από την παραγωγική διαδικασία.
Θα πρόκειται ασφαλώς για μια πρωτόγνωρη για τα Ελληνικά δεδομένα κοινωνική συμφωνία, η οποία εκτός από την ουσιαστική της αξία, αφού οι πολίτες θα αγοράζουν πιο φθηνά προϊόντα πρώτης ανάγκης, θα έχει και μεγάλη σημειολογική αξία, αφού το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα δύο από τις μεγαλύτερες φτωχομάνες, δύο περιοχές που έχουν να επιδείξουν περήφανα ως «εξαγώγιμο προϊόν» τους τον πολιτισμό και την ανθρωπιά, αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο, της ανελέητης οικονομικής, αξιακής, ηθικής κρίσης και θεσμικής εκτροπής υποδεικνύουν εκ νέου στην υπόλοιπη κοινωνία το δρόμο για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ.
Το κίνημα προϊόντα ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ αποτέλεσε μόδα πριν από μερικούς μήνες. Τότε όλα τα φώτα της δημοσιότητας είχαν πέσει πάνω σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες. Πολλοί Δήμοι είχαν ξεκινήσει αγώνα για την ανακούφιση της κοινωνίας και την εξάλειψη των μεσαζόντων. Δυστυχώς τα καρτέλ και όσοι τα προστατεύον αρνούνται να παραχωρήσουν τα κεκτημένα τους. Η πολιτεία συνεχίζει να είναι απλός παρατηρητής. Το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα γνωρίζοντας ότι ο αγώνας είναι δύσκολος ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ, πιο δυνατά και πιο αποφασιστικά, ειδικά τώρα που έπεσαν τα φώτα της δημοσιότητας!!! Η κοινωνική αλληλεγγύη αποτελεί τον πιο βασικό πυλώνα της Δημοκρατίας και επ' ουδενί δεν πρέπει να γίνεται προϊόν επικοινωνιακή εκμετάλλευσης.
«Είμαστε από τους πρώτους δήμους που υλοποιήσαμε άμεσα δράσεις κοινωνικής οικονομίας στην καρδιά της κρίσης. Μιας κρίσης που δεν είναι μόνο οικονομική αλλά βαθιά ανθρωπιστική. Για να συνεχίσει να υπάρχει και να αναπτυχθεί το «κίνημα» για φθηνά προϊόντα, θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα κίνημα καταναλωτών το οποίο θα αναδείξει την αιτία που φθάνει το φαγητό ακριβό στο τραπέζι μας και θα πάρει οργανωμένα ανάλογες πρωτοβουλίες. Θα πρέπει επίσης οι Δήμοι να συνεχίσουμε να δίνουμε χώρο στους παραγωγούς, γιατί κι αυτοί κερδίζουν από τον παραμερισμό των μεσαζόντων και αυτό ξεκινήσαμε να κάνουμε από την προηγούμενη Κυριακή» επισημαίνει ο δήμαρχος Λουκάς Τζανής.

 

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 6938119864
Αντιδήμαρχος Γραφείου Τύπου κ. Νίκος Οικονομάκης

http://www.keratsini-drapetsona.gr

επιστροφή στην κορυφή