Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Δημόσια διαβούλευση για το εργοστάσιο της ΔΕΗ στο Κερατσίνι!!!

Δημόσια διαβούλευση για το εργοστάσιο της ΔΕΗ στο Κερατσίνι!!!
Προσωρινή αναβολή του Δημοτικού Συμβουλίου, λόγω αναβολής της διαπαραταξιακής

  

Η Δημοτική Αρχή Κερατσινίου-Δραπετσώνας πιστή στις προεκλογικές της δεσμεύσεις εδώ και αρκετό καιρό έχει ξεκινήσει δημόσια διαβούλευση με τις δημοτικές παρατάξεις, τους φορείς και τους πολίτες της πόλης, έτσι ώστε να επανακαθοριστεί η στάση του Δήμου, ενόψει του επικείμενου κλεισίματος του εργοστασίου της ΔΕΗ στον Αγ. Γεώργιο.
Επειδή δεν κατέστη δυνατόν να πραγματοποιηθεί η τελευταία κρίσιμη συνεδρίαση της διαπαραταξιακής επιτροπής, στην οποία θα αποσαφηνιζόταν αν το Δημοτικό Συμβούλιο θα λειτουργούσε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΜΟΦΩΝΑ για ένα τόσο κρίσιμο θέμα, λόγω απουσίας σχεδόν όλων των δημοτικών παρατάξεων, αποφασίστηκε να αναβληθεί η σχετική συνεδρίαση του Δ.Σ., έτσι ώστε να γίνει ακόμα πιο διεξοδική διαβούλευση, ανάμεσα στις δημοτικές παρατάξεις, στους φορείς, στους κατοίκους της πόλης και στους εργαζόμενους στο εργοστάσιο της ΔΕΗ.
Η ΔΕΗ για πολλά χρόνια υπήρξε ένας από τους πιο σημαντικούς ρυπαντές της ευρύτερης περιοχής. Η αποικιοκρατική της αντίληψη και η ασυνέπεια της απέναντι στο Δήμο, αποτέλεσε σημείο τριβών και αντεγκλήσεων ανάμεσα στις δύο πλευρές. Η ΔΕΗ ποτέ δεν τήρησε ΑΠΟΛΥΤΑ τα συμφωνηθέντα που απέρρεαν από το Πρωτόκολλο συνεργασίας του 1996 ανάμεσα στη ΔΕΗ και το Δήμο, ενώ παρά τις προσπάθειες όλων των δημοτικών αρχών από τότε μέχρι σήμερα να επιτευχθεί κοινός τόπος συζήτησης και συνεργασίας, ποτέ δεν βρέθηκε η χρυσή τομή. Από το 1996 μέχρι και σήμερα έχουν αλλάξει άρδην οι συνθήκες, όσον αφορά τον διεθνή ενεργειακό χάρτη, την οικονομική θέση της χώρας μας διεθνώς, αλλά και όσον αφορά την δομή της οικονομίας μας, τη νομική και εταιρική μορφή της ΔΕΗ, αλλά και την δομική λειτουργία της Αυτοδιοίκησης.
Όλες αυτές οι συνθήκες έχουν αλλάξει άρδην την ατζέντα της συζήτησης ανάμεσα στο Δήμο και τη ΔΕΗ.
Η Δημοτική αρχή γνωρίζοντας, ότι τα επόμενα δύο χρόνια η ΔΕΗ θα είναι κάτι εντελώς διαφορετικό απ' αυτό που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, ενώ κάτι ανάλογο πρόκειται να συμβεί και με την Αυτοδιοίκηση, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου προς πάσα κατεύθυνση και συνιστά ενότητα και υπευθυνότητα, ώστε να βρεθεί η πιο συμφέρουσα λύση για το Δήμο.
Ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας κ. Λουκάς Τζανής δήλωσε μεταξύ άλλων για το θέμα:
«Απ' ότι φαίνεται η ανευθυνότητα και ο λαϊκισμός δεν έχουν μέτρο σε ορισμένους, ευτυχώς πολύ λίγους στην πόλη μας. Εδώ και πολύ καιρό μαζί με τις υπόλοιπες παρατάξεις του Δήμου μας, βρισκόμαστε σε διαβούλευση με τη Διοίκηση της ΔΕΗ. Προσπαθούμε εδώ και αρκετούς μήνες να βρούμε τόπο συνεννόησης, ώστε να ισχυροποιήσουμε τη φωνή μας, απέναντι σε μια ακόμα πρώην Δημόσια Εταιρεία Κοινής Ωφέλειας που μας δυναστεύει εδώ και χρόνια, είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο και λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Κοινός στόχος είναι να κερδίσουμε αυτά που μας χρωστάνε. Το 2014 φεύγει η ΔΕΗ από το Κερατσίνι. Είναι αλήθεια ότι η ΔΕΗ δεν μας έχει δώσει όσα δικαιούμασταν από τη συμφωνία του 1996. Οι ευθύνες των προηγούμενων δημοτικών αρχών, από το 1998 μέχρι σήμερα ήταν καθοριστικές. Αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι που ΔΕΝ έκαναν τίποτα για να εξαναγκάσουν τη ΔΕΗ να μας δώσει όσα μας χρωστάει, σήμερα έρχονται και γίνονται τιμητές. Άνθρωποι με ευαισθησία «αλά κάρτ», και μικροκομματική αντίληψη, σήμερα μας πουλάνε ακτιβισμό και περιβαλλοντική ευαισθησία. Θέλω να συγχαρώ δημόσια τον πρώην Δήμαρχο Κερατσινίου κ. Χάσκα, τον πρώην Βουλευτή Β' Πειραιά κ. Λάλο και τον πρώην Δήμαρχο Δραπετσώνας κ. Χρυσό, οι οποίοι επέδειξαν σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Καλώ και τους υπόλοιπους να επιδείξουν ανάλογη υπευθυνότητα για το καλό της πόλης μας».

 

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 6938119864
Αντιδήμαρχος Γραφείου Τύπου κ. Νίκος Οικονομάκης

http://www.keratsini-drapetsona.gr

Το Γραφείο Τύπου

Κερατσίνι, 28/2/2013

Γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας

επιστροφή στην κορυφή