Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Λαϊκή αγορά χωρίς μεσάζοντες!!!

Λαϊκή αγορά χωρίς μεσάζοντες!!!
Κυριακή 3 Μαρτίου και ώρα 10.00 π.μ. επί της 25ης Μαρτίου (στην παλιά Εφορία Κερατσινίου)
-ΜΑΖΙ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ

   

Ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας συνεχίζοντας τις σημαντικές ανθρωπιστικές του πρωτοβουλίες στο πλαίσιο της κοινωνικής οικονομίας, απλώνει εκ νέου αλυσίδα προστασίας και αλληλεγγύης στην τοπική κοινωνία, ενισχύοντας το εμπόριο διανομής αγαθών πρώτης ανάγκης από τους παραγωγούς απευθείας στους πολίτες.
Με πρωτοβουλία της Αντιδημάρχου Δημοσίων Σχέσεων κ. Ρένας Μόσχου την εδώ και δύο Κυριακές έχει στηθεί πρότυπο παζάρι ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ, στο οποίο οι πολίτες του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας μπόρεσαν να προμηθευτούν προϊόντα πολύ υψηλής ποιότητας σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές. Για τρίτη συνεχόμενη Κυριακή κάτι ανάλογο θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Κυριακή 3 Μαρτίου και ώρα 10.00 π.μ. επί της 25ης Μαρτίου (στην παλιά Εφορία Κερατσινίου).

Δεκάδες παραγωγοί απ' όλη την Ελλάδα ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας συμβάλλοντας σημαντικά στην ανακούφιση των πολιτών και, ιδιαίτερα, σε όσους ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες. Μάλιστα γίνεται προσπάθεια αυτό το πρότυπο παζάρι κατά κάποιο τρόπο να θεσμοθετηθεί και κάθε Κυριακή να γίνεται η συνάντηση παραγωγών και κοινωνίας και να αποκλειστούν οι μεσάζοντες, οι αεριτζήδες και οι καιροσκόποι από την παραγωγική διαδικασία.
«Είμαστε από τους πρώτους δήμους που υλοποιήσαμε άμεσα δράσεις κοινωνικής οικονομίας στην καρδιά της κρίσης. Μιας κρίσης που δεν είναι μόνο οικονομική αλλά βαθιά ανθρωπιστική. Για να συνεχίσει να υπάρχει και να αναπτυχθεί το «κίνημα» για φθηνά προϊόντα, θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα κίνημα καταναλωτών το οποίο θα αναδείξει την αιτία που φθάνει το φαγητό ακριβό στο τραπέζι μας και θα πάρει οργανωμένα ανάλογες πρωτοβουλίες. Θα πρέπει επίσης οι Δήμοι να συνεχίσουμε να δίνουμε χώρο στους παραγωγούς, γιατί κι αυτοί κερδίζουν από τον παραμερισμό των μεσαζόντων και αυτό ξεκινήσαμε να κάνουμε από την προηγούμενη Κυριακή» επισημαίνει ο δήμαρχος Λουκάς Τζανής.

 

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 6938119864
Αντιδήμαρχος Γραφείου Τύπου κ. Νίκος Οικονομάκης

http://www.keratsini-drapetsona.gr


Το Γραφείο Τύπου

Κερατσίνι, 28/2/2013

Γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας

επιστροφή στην κορυφή