Εκτύπωση αυτής της σελίδας

900.000 ευρώ για έργα στα σχολεία της πόλης μας!!!!

900.000 ευρώ για έργα στα σχολεία της πόλης μας!!!!

Μεγάλη επιτυχία του Αντιδημάρχου Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης, κ. Πέτρου Καψοκόλη
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΟΝΩΣΕΩΝ ΔΩΜΑΤΩΝ & ΣΤΕΓΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ

 

O Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας, μετά από την πρωτοβουλία και τις συνεχείς πιέσεις του Αντιδημάρχου Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης, κ. Πέτρου Καψοκόλη, διεκδίκησε και εξασφάλισε μεγάλη χρηματοδότηση της τάξης των 851.000 ευρώ, για την ανακατασκευή μονώσεων και στεγών των σχολικών κτηρίων του Δήμου μας.
Το έργο αυτό θα αποτελέσει μια σημαντική επένδυση για την αναβάθμιση, στην ποιότητα της καθημερινής ζωής του μαθητικού βίου, καθώς μετά από πολλά χρόνια θα πραγματοποιηθούν εκτεταμένες εργασίες σε σχολικά κτίρια που αντιμετωπίζουν προβλήματα οικοδομικού χαρακτήρα, σε όλες τις περιοχές του Δήμου μας.
Για το σκοπό αυτό πρόκειται να δημοπρατηθεί ανοικτός διαγωνισμός ανάθεσης έργου, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 29 Οκτωβρίου 2013 στα γραφεία της ΟΣΚ Α.Ε. στην Αθήνα και το έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί άμεσα.
Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο, κ. Καψοκόλη, «υπάρχουν μεγάλα προβλήματα και εκκρεμότητες στα σχολεία, τα οποία δεν έχουν αντιμετωπιστεί εδώ και αρκετά χρόνια, με αποτέλεσμα να οξύνονται λόγω και της παλαιότητας των κτιρίων. Θεωρώ ότι γίνεται μία αγωνιώδης προσπάθεια να ιεραρχήσουμε τις προτεραιότητες και σε αυτό επιδιώκουμε τη μέγιστη συνεργασία με τους φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας, δηλαδή γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές και ταυτόχρονα διεκδικούμε από το κράτος πόρους για να ανταποκριθούμε στις αυξημένες ανάγκες των σχολείων. Είναι γεγονός ότι οι οικονομικές συνθήκες, στις οποίες καλείται να επιβιώσει η εκπαιδευτική κοινότητα γίνονται καθημερινά αθλιότερες. Εμείς, όμως, ως Δημοτική Αρχή, είμαστε πάντα αρωγοί στο δύσκολο έργο της εκπαίδευσης και προσπαθούμε να βοηθήσουμε και να ενισχύσουμε τα σχολεία με όποιο μέσο διαθέτουμε».

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2132074615-616-6975541403

http://www.keratsini-drapetsona.gr

Το Γραφείο Τύπου

Κερατσίνι, 16/10/2013

Γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας