Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

17 Οκτωβρίου- Εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα υπέρ της Εξάλειψης της φτώχειας

17 Οκτωβρίου- Εκδήλωση με αφορμή  την Παγκόσμια ημέρα  υπέρ της Εξάλειψης της φτώχειας

Λουκάς Τζανής: "Σας καλώ όλες και όλους εσάς να ανταποκριθείτε στο κάλεσμα και να αγκαλιάσετε αυτήν την προσπάθειά μας αναγνωρίζοντας ότι το φαινόμενο της φτώχειας είναι καθολικό και η εξάλειψή του μπορεί να επιτευχθεί πέρα από τις κεντρικές πολιτικές αποφάσεις και με το να κάνουμε ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΠΡΑΞΗ.



ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ 

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα υπέρ της εξάλειψης της φτώχειας, ο Δήμος μας, συμμετέχει στην εκδήλωση που διοργανώνει ο Όμιλος για την Unesco Νομού Πειραιώς και Νήσων, που είναι ο υπεύθυνος φορέας για την υλοποίηση προγράμματος του Υπουργείου εργασίας για την καταπολέμηση της φτώχειας -.
Την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου ανοίγουμε στο κοινό τις πόρτες των Κοινωνικών Δομών άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας, στο κτίριο που παραχώρησε ο Δήμος μας στην οδό Ελ. Βενιζέλου 123, από τς 9 το πρωί ως τις 9 το βράδυ .
Οι επισκέπτες τις πρωινές ώρες θα ξεναγηθούν από εργαζόμενους και εθελοντές στους χώρους της κουζίνας της τραπεζαρίας, των λουτρών, στο υπνωτήριο, στο γραφείο διαβούλευσης, στη τράπεζα δώρων, στο γραφείο των γιατρών και των νοσοκόμων, στο φαρμακείο, στην παιδική βιβλιοθήκη, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, στο γραφείο οδοντιάτρου που ετοιμάζεται, και στις υπόλοιπες δομές που λειτουργούν στο κτίριο. Επίσης θα γίνουν ομιλίες αλλά και παρεμβάσεις εγκεκριμένων επιστημόνων.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα ακολουθήσει ένα πλούσιο πρόγραμμα με μουσικοχορευτικά δρώμενα, θεατρικές ομάδες και δημιουργική απασχόληση των μικρών μας φίλων.
Ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας κ. Λουκάς Τζανής δήλωσε τα εξής :
"Σε μια εποχή που όλο και περισσότεροι δυσκολευόμαστε να προμηθευτούμε τα απαραίτητα, η πρόσβαση σε τρόφιμα, φάρμακα και υπηρεσίες έχει καταστεί εξαιρετικά δύσκολη για πολλούς συμπολίτες μας. Με το πρόγραμμα των Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της φτώχειας, το οποίο υλοποιεί ο όμιλος για την Unesco Νομού Πειραιώς και Νήσων με τον υπερδραστήριο Πρόεδρό της κ. Δημήτρη Μαρωνίτη, άστεγοι, άνεργοι, ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, θα μπορούν να αναζητήσουν και να δεχτούν άμεση υλική και ψυχοκοινωνική στήριξη για να καλύψουν τις καθημερινές τους ανάγκες.

ΣΤΙΣ 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΑΣ ΚΑΛΩ ΝΑ ΒΡΕΘΟΎΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ . Είμαι σίγουρος ότι ο καθένας βλέπει τον εαυτό του στον τρόμο του άνεργου, στην ανέχεια του νεόπτωχου, και ο ένας πρέπει να συμπαρασταθεί στον άλλον.
Είμαι αισιόδοξος ότι θα ανταποκριθείτε στο κάλεσμα και θα αγκαλιάσετε αυτήν την προσπάθειά μας, αναγνωρίζοντας ότι το φαινόμενο της φτώχειας είναι καθολικό και η εξάλειψή του μπορεί να επιτευχθεί πέρα από τις κεντρικές πολιτικές αποφάσεις και με το να κάνουμε ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΠΡΑΞΗ.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΎΜΕ"!

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας κ. Μαρία Σενικίδου μας δήλωσε: "Η παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της φτώχειας είναι μια ημέρα που μας βάζει σε σκέψεις και προβληματισμό. Παράλληλα μπορεί να κάνουμε την ευαισθησία μας πράξη όταν περάσουμε τις πόρτες των Κοινωνικών Δομών άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας, στο κτίριο που παραχώρησε ο Δήμος μας στην οδό Ελ. Βενιζέλου 123, αύριο Πέμπτη,από τς 9 το πρωί ως τις 9 το βράδυ . Εκεί θα ενημερωθούμε για τον τρόπο που θα συνεισφέρουμε τόσο σε εθελοντική εργασία όσο και σε υλικά αγαθά (προσφορές ειδών ένδυσης, υπόδησης, τροφίμων κλπ). Σας περιμένουμε".

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2132074615-616-6975541403

http://www.keratsini-drapetsona.gr

Το Γραφείο Τύπου

Κερατσίνι, 16/10/2013

Γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας


επιστροφή στην κορυφή