Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πραγματοποιήθηκε η μεγάλη αντιφασιστική συναυλία στην Ελεύθερη Παραλία των Λιπασμάτων στη Δραπετσώνα!!!

Πραγματοποιήθηκε η μεγάλη αντιφασιστική συναυλία στην Ελεύθερη Παραλία των Λιπασμάτων στη Δραπετσώνα!!!

70 χρόνια ΑΓΩΝΕΣ ενάντια στο Φασισμό.

Οκτώβριος 1944 – Οκτώβριος 2013

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ.

Ο αγώνας ενάντια στο Φασισμό συνεχίζεται...

   

Λουκάς Τζανής : «Τα παιδιά της πόλης μας πλήρωσαν με αίμα το φασισμό μα τραγουδάνε ακόμη».

 

«.......μα εγώ μ' ένα άγριο περήφανο χορό, σαν αετός πάνω απ' τις λύπες θα πετάξω.
Σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ...»

τραγούδησαν τα παιδιά του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας μαζί με τα νεανικά συγκροτήματα Hip-hop και ροκ, το βράδυ της περασμένης Κυριακής, 13 Οκτωβρίου , στην Αντιφασιστική συναυλία που διοργάνωσε η Δημοτική Αρχή του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας.

Η συναυλία πραγματοποιήθηκε στην Ελεύθερη Παραλία των Λιπασμάτων στη Δραπετσώνα, μέσα σε ένα μαγικό σκηνικό δίπλα στη θάλασσα, με κεντρικό σύνθημα: 70 χρόνια ΑΓΩΝΕΣ ενάντια στο Φασισμό. Οκτώβριος 1944 – Οκτώβριος 2013 ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ. -Ο αγώνας ενάντια στο Φασισμό συνεχίζεται...

Ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας κ. Λουκάς Τζανής δήλωσε:

" Με αίμα χτισμένες αυτές οι πολιτείες, με τον καημό του φουγάρου της ΔΕΗ, τη σκόνη από τα λιπάσματα, τη βρώμα της χωματερής, της χαβούζας και της Ιχθυόσκαλας, τις κλεμμένες παραλίες από τον ΟΛΠ και τις δεξαμενές πετρελαίου στον ορίζοντα. Αξιοπρεπείς και αγωνιστές οι γονείς μας και οι πρόσφυγες παππούδες μας, κληρονόμησαν στα παιδιά τους αγώνες και ήρωες.
Μετέφεραν στους νέους την εμπειρία, το βίωμα και τη γνώση για το ποιοι ήταν και τι έκαναν οι ναζί στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, για το τι σημαίνει ολοκληρωτισμός. Κάλυψαν το έλλειμμα παιδείας σε μια εποχή που οι κυβερνήτες συρρικνώνουν με απολύσεις και καταργήσεις σχολειών, το ήδη δραματικά ανεπαρκές εκπαιδευτικό σύστημα, σε μία εποχή πλήρους απαξίωσης των πάντων.
Σ΄ αυτούς τους καιρούς, που οι φασίστες εγκληματούν στην κοινωνία με εύκολη λεία τα απογοητευμένα και άνεργα παιδιά, κάποιοι έχουν ευθύνες που θέριεψε το φίδι του ναζισμού.
 Τα δικά μας παιδιά στις γειτονιές, πήραν το δρόμο το καλό, του δίκιου και της ανάγκης για μια ζωή καλύτερη , για μια πόλη να χωράει τα όνειρά τους.

Τα παιδιά της Αμφιάλης πλήρωσαν με αίμα το φασισμό μα τραγουδάνε ακόμη.
Καμιά ανοχή στους φασίστες. Δεν ξεχνάμε δεν συγχωρούμε

Την ευθύνη και τον συντονισμό της διοργάνωσης, είχε η Αντιδήμαρχος Διαφάνειας και Επικοινωνίας του πολίτη κ. Ρένα Μόσχου, η οποία μας επισήμανε:
«Ο Οκτώβριος είναι για το Κερατσίνι μήνας μνήμης και τιμής στους νεκρούς της μάχης της Ηλεκτρικής. Θεωρήσαμε ότι η αντιφασιστική συναυλία έπρεπε να γίνει στο χώρο αυτό, γιατί με πολύχρονους αγώνες διεκδικήσαμε την πρόσβαση στην παραλία του δήμου μας, και πριν ένα χρόνο ανοίξαμε τη πύλη στους δημότες, να χαίρονται τη θάλασσά μας. Η βραδιά ήταν αφιερωμένη στη νεολαία, που θα συνεχίσει τον αγώνα ενάντια στο φασισμό, που θα περιφρουρήσει όσα της ανήκουν.
Είναι νωπό ακόμη το συναισθηματικό φορτίο που προκλήθηκε από τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα, και η Δημοτική Αρχή είναι αποφασισμένη να τον τιμήσει όπως του πρέπει».

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2132074615-616-6975541403

http://www.keratsini-drapetsona.gr

Το Γραφείο Τύπου

Κερατσίνι, 16/10/2013

Γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας