Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940
Στις 25 Οκτωβρίου, ημέρα Παρασκευή
Ώρα 11:00 π. μ. Ολοκλήρωση της προσέλευσης των αντιπροσωπειών των σχολείων στην Πλατεία Κύπρου , έναντι Δημαρχείου Κερατσινίου
Ώρα 11:10 π. μ. Προσέλευση του Δημάρχου, του Κλήρου και των επισήμων και έναρξη τελετής.
Ώρα 11:15 π. μ. 1) Επιμνημόσυνη δέηση.
2) Κατάθεση στεφάνων
3) Τήρηση ενός λεπτού σιγής.
4) Εθνικός Ύμνος.
5) Λήξη τελετής- Αποχώρηση των επισήμων.

 

Στις 28 Οκτωβρίου, ημέρα Δευτέρα
Ώρα 9:45 π.μ. Προσέλευση στον Ι. Ν. Αγ. Παντελεήμονος Δραπετσώνας των Συλλόγων, Σωματείων και των Σημαιοφόρων των Σχολείων με τα λάβαρά τους.
Ώρα 9:50 π.μ. Ολοκλήρωση της προσέλευσης των Τοπικών Αρχών.
Ώρα 9:55 π. μ. Προσέλευση του Δημάρχου, του Προέδρου και των άλλων μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, των μελών των Δημοτικών Κοινοτήτων Κερατσινίου και Δραπετσώνας και των λοιπών επισήμων προσκεκλημένων.
Ώρα 10:00 π.μ. Τέλεση Δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος
Δραπετσώνας.
Ώρα 10:45 π. μ. 1. Δέηση στη μνήμη των ηρώων του 1940 στο Ηρώο της Δραπετσώνας στη πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως ( έναντι πρώην Δημαρχείου).
2. Πανηγυρικός της ημέρας από τον Δήμαρχο της πόλης μας κ. Λουκά Τζανή.
3. α) Καταθέσεις στεφάνων σύμφωνα με το καθιερωμένο πρωτόκολλο και τον πίνακα του προβαδίσματος .
β) Σας επισημαίνουμε ότι κάθε κόμμα θα καταθέσει ένα στεφάνι, ανεξαρτήτως αριθμού τοπικών οργανώσεων και σύμφωνα με την κοινοβουλευτική τους εκπροσώπηση.
γ) Εκ μέρους συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Α/θμιας ή Β/θμιας εκπαίδευσης θα κατατεθεί ένα κοινό στεφάνι από την « Ένωση Γονέων».
4. Τήρηση ενός λεπτού σιγής- Εθνικός Ύμνος.
5. Λήξη Τελετής- Αποχώρηση Επισήμων για τον χώρο διεξαγωγής της παρέλασης.
Ώρα 11:45 π. μ. 1. Αποχώρηση των σημαιοφόρων των σχολείων, από την πλατεία . 2. Στοίχιση των τμημάτων που θα παρελάσουν επί της οδού Αγωνιστών Πολυτεχνείου.
Ώρα 12:00 π.μ. Έναρξη της παρέλασης επί της Λ. Αγωνιστών Πολυτεχνείου, του κεντρικού δρόμου που βρίσκεται μπροστά από το πρώην Δημαρχείο Δραπετσώνας, διέλευσή της μπροστά από τον χώρο της εξέδρας των επισήμων και τερματισμός της , στην οδό Ρήγα Φερραίου.

Τα τμήματα θα παρελάσουν κατά τετράδες.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Στο χώρο της πλατείας καθ 'όλη τη διάρκεια της επιμνημόσυνης δέησης, της ομιλίας του κ. Δημάρχου και της κατάθεσης των στεφάνων, ΜΟΝΟ οι σημαιοφόροι των τμημάτων και των φορέων θα παραμείνουν στην πλατεία.
Μετά την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, οι σημαιοφόροι θα αποχωρήσουν, έτσι ώστε να ενταχθούν στα τμήματα τους και να ξεκινήσει η παρέλαση.

Για τις εκδηλώσεις τελετάρχης ορίζετε η Αντιδήμαρχος Διαφάνειας Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων κα. Ειρήνη Μόσχου , σε συνεργασία με το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας.

επιστροφή στην κορυφή