Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Επίσκεψη του Δημάρχου Κερατσινίου-Δραπετσώνας κ. Λουκά Τζανή στον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, σχετικά με την ιδιωτικοποίηση της ΟΛΠ Α.Ε.

Επίσκεψη του Δημάρχου Κερατσινίου-Δραπετσώνας κ. Λουκά Τζανή στον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, σχετικά με την ιδιωτικοποίηση της ΟΛΠ Α.Ε.
ΖΗΤΗΣΕ την παραχώρηση χώρου για τη δημιουργία ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΜΑΡΙΝΑΣ!!!!

  

Παραχώρηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση των εκτάσεων της ΟΛΠ Α.Ε., που δεν εντάσσονται σε λιμενικές δράσεις
Παραχώρηση στη Δημοτική Αρχή Κερατσινίου Δραπετσώνας της εκτάσεως της ΟΛΠ Α.Ε. στη Λιμενοβιομηχανική Ζώνη Δραπετσώνας, που είναι σημαντική για την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στο θαλάσσιο μέτωπο

__

Επίσκεψη στον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη πραγματοποίησε  ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας κ. Λουκάς Τζανής στην οποία είχε την ευκαιρία να συζητήσει διεξοδικά όλα τα παραπάνω θέματα.                                                                                              Μετά την συνάντηση ο Δήμαρχος της πόλης μας δήλωσε τα εξής:

«Ανέλυσα διεξοδικά στον κ. Υπουργό όλα τα θέματα που περιείχε η ενημερωτική επιστολή με την οποία ζητούσα την σημερινή συνάντηση.

Του τόνισα πόσο σημαντικό θεωρούμε να ενταχθεί η παραχώρηση στη Δημοτική Αρχή Κερατσινίου Δραπετσώνας της εκτάσεως της ΟΛΠ Α.Ε. στη Λιμενοβιομηχανική Ζώνη Δραπετσώνας, που είναι σημαντική για την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στο θαλάσσιο μέτωπο, αλλά και τη για τη δημιουργία  Δημοτικής Μαρίνας.

Ο κ.  Υπουργός ήταν θετικός ως προς το  να γίνουν πιο λειτουργικά τα θέματα που αφορούν αναξιοποίητες περιοχές της δικαιοδοσίας του ΟΛΠ και μας τόνισε ότι έτσι όπως είναι η έκταση  δεν προσφέρει κάτι στον ΟΛΠ. Είναι ένας  μοναδικός χώρος,  που πρέπει να αποκτήσει άλλο χαρακτήρα, άλλη αξία. Βεβαίως και είναι σημαντικό να ωφεληθούν οι κάτοικοι της περιοχής. Είναι θετικός στο να παραχωρηθεί η χρήση στο Δήμο. Ο Δήμος πρέπει να εκπονήσει ένα πλάνο αξιοποίησης και επένδυσης από το οποίο να αποδεικνύεται ότι από την επένδυση αυτή θα ωφεληθεί και το κράτος και η κοινωνία.

Η εκτίμησή μου είναι ότι  κ. Υπουργός είναι πολύ καλά ενημερωμένος για όλα τα προβλήματα που δημιουργεί η χωροθέτηση του ΟΛΠ στους παραθαλάσσιους Δήμους. Mας κατέθεσε το  όραμά του  για την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά και την ανάκαμψη της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης.

Η συζήτηση έγινε μέσα σε κλίμα κατανόησης και ενθάρρυνσης των ενεργειών τις οποίες  θα προχωρήσει  ο Δήμος  μας άμεσα, δεδομένου ότι αδιαπραγμάτευτη είναι η θέση μας, ότι πρέπει να διασφαλιστεί και να αναβαθμιστεί η οικονομική, και η  πολιτιστική μας ζωή. Οι δημότες του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας δικαιούνται να έχουν μόνιμη πρόσβαση στην θάλασσά τους, σημείο αναφοράς στον πολιτισμό τους».

Πληροφορίες στα τηλέφωνα:  2132074615-616-6975541403

Επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου

http://www.keratsini-drapetsona.gr

Το Γραφείο Τύπου

Κερατσίνι, 31/10/2013

Γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας

επιστροφή στην κορυφή