Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό χώρο και Μουσείο της Ελευσίνας

Ο Δήμος Κερατσινίου –Δραπετσώνας στο πλαίσιο της πολιτιστικής ενημέρωσης των πολιτών με το Νέο του Πρόγραμμα «Κυριακάτικων Επισκέψεων στα Μουσεία της Αττικής» ολοκλήρωσε με επιτυχία και την 2η επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Χώρο και Μουσείο της Ελευσίνας το οποίο πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στις 20/10/2013.
Τους συμπολίτες μας συνόδευσε ο Δήμαρχος της πόλης μας κ. Λουκάς Τζανής και η υπεύθυνη Πολιτιστικών Δράσεων κ. Αργυρώ Αναγνωστάκη.
Στην Κυριακάτικη πρωινή επίσκεψη στον Αρχαιολογικό χώρο η κ. Αργυρώ Αναγνωστάκη γνώστης του χώρου , έκανε την ξενάγηση των δημοτών μας και όχι μόνο, καθώς ακούστηκαν πολύ σημαντικές πληροφορίες για την Ιστορία και τα Αρχαιολογικά ευρήματα του χώρου και του Μουσείου, όπως η Ιερά Αυλή, τα Μεγάλα και μικρά Προπύλαια, το Τελεστήριο, τις Θριαμβικές Αψίδες, το Καλλίχορον Φρέαρ, το Πλουτώνιο, το Μυκηναϊκό Μέγαρο, κ.ά.
Το Μουσείο Ελευσίνας, οικοδομήθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα και εκεί στεγάζονται, προστατεύονται και αναδεικνύονται τα αρχαιολογικά ευρήματα της περιοχής

 

Ήταν πολύ σημαντικό που ακούστηκαν απόψεις των δημοτών. Και όλοι μαζί φτάσαμε στο συμπέρασμα ότι η συμμετοχή των δημοτών μας είναι αναγκαία σε κάθε πτυχή της ζωής και της δραστηριότητας της πόλης μας . Ποιο θα είναι το επόμενο βήμα μας; Η επίσκεψη που θα γίνει στις 10 Νοεμβρίου στο Εθνικό Αρχαιολογικό Ιστορικό Μουσείο . Σας περιμένουμε.....

επιστροφή στην κορυφή