Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Εθελοντές προσφέρουν στην Δραπετσώνα και δίνουν το παράδειγμα

Εθελοντές προσφέρουν στην Δραπετσώνα και  δίνουν το παράδειγμα

Λουκάς Τζανής: «Πιστεύουμε στον εθελοντισμό και όσα αυτός πρεσβεύει και προσφέρει. Το παράδειγμα των εθελοντών της εταιρίας P&G στη Δραπετσώνα, είναι παράδειγμα μίμησης για όλους μας. Σας καλώ να πλαισιώσετε την Εθελοντική Ομάδα του Δήμου μας. Τη σημερινή εποχή ο εθελοντισμός δεν προσφέρει μόνο στο σύνολο αλλά μας δίνει ατομικά και την θετική ενέργεια που χρειαζόμαστε»

    

Ένα συγκινητικό παράδειγμα για όλους, μας έδωσαν οι 10 εθελοντές της εταιρείας P&G επαληθεύοντας τα λόγια του Δημάρχου μας. Ήρθαν σε επαφή με την πρόεδρο της Δημοτικής επιτροπής Εθελοντισμού και Δημοτική Σύμβουλο κ. Μαρία Σενικίδου, και ζήτησαν να προσφέρουν σε οποιοδήποτε τομέα χρειάζεται. Η κ. Μαρία Σενικίδου τους υπέδειξε το υπόγειο του δημοτικού κτιρίου που στεγάζονται οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου μας στη Δραπετσώνα, επί των οδών Αφάρα και Αναλήψεως, ο οποίος χώρος πρόκειται να χρησιμοποιηθεί από τις κοινωνικές Υπηρεσίες για φιλοξενία αστέγων σε κακές καιρικές συνθήκες (πρόγραμμα Ξενοκράτης).
Οι 10 εθελοντές οι οποίοι είναι εργαζόμενοι στην Εταιρεία P&G αποτελούν συντονισμένη ομάδα και μαζί με τις συντονίστριες τους, κ. Ψυχογιού και κ. Γεωργακοπούλου, καθάρισαν, και έβαψαν τον προτεινόμενο χώρο, η δε συνεργασία αυτή, όπως μας υποσχέθηκαν, θα έχει και συνέχεια. Όπως χαρακτηριστικά μας είπε η κ. Μαρία Σενικίδου, η οποία έχει αφιερώσει πολύ χρόνο από την ζωή της στον εθελοντισμό και τις αξίες του: « Ο εθελοντές δεν έχουν σύνορα, η δε προσφορά τους τα καταργεί. Ο εθελοντισμός- μεταξύ άλλων- είναι ανιδιοτελής προσφορά ξεχωριστών ανθρώπων που, εθελοντικά, κάνουν πράξη μία ιδέα και αποδεικνύουν, ότι εκεί που η αδιαφορία αναζητά δικαιολογίες, το αληθινό ενδιαφέρον βρίσκει λύσεις.. Οι εθελοντές που μας βοήθησαν δεν είναι συντοπίτες μας, είναι άνθρωποι που αγαπούν τον εθελοντισμό, και είναι διατεθειμένοι να συμμετέχουν με κανόνες και χωρίς προσδοκία οποιουδήποτε οικονομικού κέρδους. Ειλικρινά πιστεύω ότι η Εταιρεία που έχει εργαζόμενους με τέτοιες αξίες πρέπει να είναι πολύ ικανοποιημένη. Ευχαριστούμε θερμά τους εθελοντές , κάθε έναν ξεχωριστά, και με χαρά περιμένουμε να τους υποδεχτούμε στην επόμενη δράση. Εμάς αυτό που μας ενδιαφέρει πραγματικά και αποτελεί βασικό στοιχείο της πολιτικής μας στην κοινωνική μέριμνα, είναι να αξιοποιούμε δημοτικούς χώρους προς όφελος των Δημοτών μας. Ιδιαίτερα αυτή την εποχή που η φτώχεια καταβροχθίζει οικογένειες, που ο καθένας χάνει τον προσανατολισμό του μπρος στα τεράστια οικονομικά προβλήματα , η προσδοκία για Ένα Μεγάλο Ευχαριστώ από παιδικά χαμόγελα και μοναχικούς συνανθρώπους μας, είναι ένα κέρδος. Ψυχής».

επιστροφή στην κορυφή