Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

ΑΠΟΘΗΚΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ όλης της Αττικής ο Δυτικός Πειραιάς!!!!

ΑΠΟΘΗΚΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ όλης της Αττικής ο Δυτικός Πειραιάς!!!!
Συνάντηση Λουκά Τζανή με τον Απόστολο Αλεξόπουλο
Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Β' Αθηνών

Έχει ξεπεράσει ΗΔΗ τα όρια της η Ψυτάλλεια. Κινδυνεύει να υποστεί ΤΕΡΑΣΤΙΟ οικολογικό πλήγμα ο Σαρωνικός
Σε συστράτευση καλεί τους Βουλευτές και τους Δήμους του Πειραιά ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας
Συνάντηση στη Βουλή με τον βουλευτή Β' Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ αρμόδιο για θέματα ΔΕΚΟ και μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος κ. Απόστολο Αλεξόπουλο και την Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Β' Πειραιά κ. Τζένη Βαμβακά είχε ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας κ. Λουκάς Τζανής για το μείζον ζήτημα της διαφαινόμενης βούλησης των παραγόντων του Υπουργείου Περιβάλλοντοςγια συλλογή των λημμάτων και σύνδεσης μέσω νέων αγωγών με το ΚΕΛ Ψυτάλλειας, περιοχών Βορειοδυτικών Μεσογείων και Νότιας Ακτής Σαρωνικού!!!
Από στοιχεία που περιήλθαν σε γνώση του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, τυχόν εκτροπή λυμάτων προς το ΚΕΛ Ψυτάλλειας από περιοχές όπως Παλλήνη, Γέρακα, Ανθούσα του Δήμου Παλλήνης, Φούρεζι (Γλυκά Νερά) του Δήμου Παιανίας και του Δήμου Σαρωνικού), ενέχουν κινδύνους για τη λειτουργία των υφισταμένων εγκαταστάσεων. Σύμφωνα με στοιχεία αυτά η τελευταία αξιολόγηση της λειτουργίας του ΚΕΛ Ψυτάλλειας, για τη διετία 07.2010-06.2012 έδειξε, ότι ενώ το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων Ψυτάλλειας (ΚΕΛΨ) σχεδιάσθηκε το 1996, για ισοδύναμο πληθυσμό 5.600.000 ι.κ. ως προς το οργανικό φορτίο, σήμερα υποδέχεται 6.200.000 ι.κ. πράγμα που σημαίνει ότι Κρίσιμες Μονάδες Επεξεργασίας του ΚΕΛ Ψυτάλλειας λειτουργούν πάνω από το φορτίο σχεδιασμού τους!!!!
Μάλιστα ο Δήμος ζήτησε την χορήγηση αντιγράφου της περίληψης του ΣΧΕΤΙΚΟΥ πορίσματος του τεχνικού συμβούλου, το οποίο αποδεικνύει εκτός όλων των άλλων την ακαταλληλότητα της Ψυτάλλειας να δεχτεί τα λύματα της Ανατολικής Αττικής, ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ μέχρι σήμερα να του έχει δοθεί!!!!!
Παράλληλα προχώρησε και σε μια σειρά από ενέργειες, ώστε να ενημερώσει και να κινητοποιήσει ΟΛΟΥΣ ΕΚΕΙΝΟΥΣ που αντιλαμβάνονται τους τεράστιους περιβαλλοντικούς κινδύνους που ενέχει η συγκεκριμένη απόφαση. Ο Αντιδήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας κ. Δημήτρης Κουλούκης παραβρέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιου του Δήμου Σαρωνικού και εξέθεσε τις θέσεις του Δήμου μας!!!
Ο Δήμαρχος κ. Λουκάς Τζανής μεταξύ άλλων δήλωσε τα εξής:
«Συναντήθηκα με τον κ. Απόστολο Αλεξόπουλο και την κ. Τζένη Βαμβακά ο οποίος εκτός όλων των άλλων έχει αποδείξει πολλές φορές την ευαισθησία του για μείζονα ζητήματα των τοπικών κοινωνιών όπως αυτό, για να τους εκθέσω την ΟΡΓΗ της κοινωνίας του Δυτικού Πειραιά για την απαράδεκτη μεθόδευση της μεταφοράς των λυμάτων της Ανατολικής Αττικής στην Ψυτάλλεια.
Οι ιθύνοντες που σχεδιάζουν σήμερα την μεταφορά των λυμάτων της βόρειας και της νότιας Αττικής στην Ψυτάλλεια, θα έπρεπε να επιδείξουν την ίδια ευαισθησία για την ήδη υποβαθμισμένη περιοχή του Πειραιά και των κατοίκων της.
Καλούμε ΟΛΟΥΣ ανεξαιρέτως τους Βουλευτές του Πειραιά και της Δυτικής Αττικής να πάρουν θέση.
Δεν είμαστε πολίτες Β΄ κατηγορίας και οι βουλευτές που εκλέγουμε δεν πρέπει να υπολείπονται των ομολόγων τους.
Καλούμε τον Περιφερειάρχη κ. Σγουρό και τους Περιφερειακούς Συμβούλους να αποκαταστήσουν την συνταγματική τάξη. Με τέτοιου είδους επιδιωκόμενες ενέργειες παραβιάζεται για μια ακόμα φορά η αρχή της ΙΣΟΤΗΤΑΣ για τους περήφανους και πολύπαθους κατοίκους της περιοχής μας.
Το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα υπήρξαν για πολλά χρόνια οι φτωχοί συγγενείς της ανάπτυξης και οι αποθήκες όλων των ρυπογόνων δραστηριοτήτων του Λεκανοπεδίου. Στην περίπτωση της μεταφοράς των λυμάτων των περιοχών της Ανατολικής Αττικής στο ΚΕΛ Ψυτάλλειας, αποδεικνύεται πως οι ιθύνοντες διακατέχονται από πρωτοφανή ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ, αφού προτιμούν να μεταφέρουν τα λύματα, με πολύ μεγαλύτερο οικονομικό κόστος από τη μια άκρη στην άλλη της Αττικής, παρά να δημιουργήσουν έναν νέο ΚΕΛ ή να αναβαθμίσουν το υφιστάμενο του Λαυρίου. Οι πολίτες του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας ΔΕΝ θα ανεχτούμε αυτόν τον ιδιότυπο κοινωνικό ρατσισμό και θα αποτρέψουμε με κάθε τρόπο να εφαρμοστεί κάτι τέτοιο... Ο Δήμος Κερατσινίου Δραπετσώνας, επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμα του προκειμένου να προστατεύσει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία στο χώρο ευθύνης του»
Από την πλευρά του ο κ. Απόστολος Αλεξόπουλος δήλωσε ότι συμμερίζεται απόλυτα τις ενστάσεις του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνα και πως η εισήγηση του στην αρμόδια Επιτροπή δικαιώνει τους αγώνες και την αγωνία των πολιτών της Β΄ Πειραιά.
Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον κ. Αλεξόπουλο, όπως και την κ. Βαμβακά, η οποία είναι Η ΜΟΝΗ Βουλευτής της Β΄ Πειραιά, η οποία από την πρώτη στιγμή στάθηκε δίπλα στην Δημοτική Αρχή και στους πολίτες του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας, εκδίδοντας μάλιστα ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για την ΜΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ των λυμάτων στην Ψυτάλλεια.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2132074615-616-6975541403

http://www.keratsini-drapetsona.gr

Το Γραφείο Τύπου

Κερατσίνι, 11/11/2013

Γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας

επιστροφή στην κορυφή