Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Επίσκεψη στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο Στο Μέγαρο Παλαιάς Βουλής

Επίσκεψη  στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο Στο Μέγαρο Παλαιάς Βουλής
Ο Δήμος Κερατσινίου –Δραπετσώνας στο πλαίσιο της πολιτιστικής ενημέρωσης των πολιτών με το Νέο του Πρόγραμμα «Κυριακάτικων Επισκέψεων στα Μουσεία της Αττικής» ολοκλήρωσε με επιτυχία και την 3η επίσκεψη στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο το οποίο πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στις 10/11/2013.
Τους συμπολίτες μας χαιρέτησε ο Δήμαρχος της πόλης μας κ. Λουκάς Τζανής ενώ η υπεύθυνη Πολιτιστικών Δράσεων κ. Αργυρώ Αναγνωστάκη, τους συνόδευσε στο Μουσείο.
Στην Κυριακάτικη πρωινή επίσκεψη στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, η κ. Αργυρώ Αναγνωστάκη γνώστης του χώρου , έκανε την ξενάγηση των δημοτών μας και όχι μόνο, καθώς ακούστηκαν πολύ σημαντικές πληροφορίες για την Ιστορία του ελληνικού Έθνους.
Η Εθνολογική Εταιρεία της Ελλάδος, μέσα στο διάστημα των εκατό είκοσι χρόνων ζωής και δημιουργικής δράσης της, κατόρθωσε να συγκεντρώσει πλούσιο υλικό κειμηλίων και ιστορικών τεκμηρίων, διαγράφοντας την ιστορική πορεία του ελληνικού έθνους από την Άλωση της Κωνσταντινουπόλεως από τους Οθωμανούς το 1453 ως τον Παγκόσμιο πόλεμο.
Ήταν πολύ σημαντικό που ακούστηκαν και οι
απόψεις των δημοτών. Και όλοι μαζί φτάσαμε στο συμπέρασμα ότι η συμμετοχή των δημοτών μας είναι αναγκαία σε κάθε πτυχή της ζωής και της δραστηριότητας της πόλης μας .
Ποιο θα είναι το επόμενο βήμα μας; Η επίσκεψη που θα γίνει στις 8 Δεκεμβρίου 2013, στο Πλανητάριο όπου θα απολαύουμε την Ψηφιακή Παράσταση, (Το Άστρο των Χριστουγέννων ).
Σας περιμένουμε.....
επιστροφή στην κορυφή