Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ» ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ» ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
Υλοποιήθηκε στο Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Εθελοντικής Δράσης για τη Διαχείριση Κινδύνων και την Αντιμετώπιση Εκτάκτων Αναγκών «ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ». Τις διάφορες ενότητες του προγράμματος παρακολούθησαν δωρεάν πενήντα δημότες κάθε ηλικίας, από τους οποίους οι είκοσι δύο ολοκλήρωσαν με επιτυχία το σύνολο των 100 ωρών, που οδηγεί στην απόκτηση ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ και στην ένταξη στο ΜΗΤΡΩO ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.
Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού ,με τη συμμετοχή του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας-Πυροσβεστικό Σώμα – Λιμενικό Σώμα), το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (Κ.Ο.Μ.Α.Κ.), το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων (Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας), τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και τη ΜΚΟ PRAKSIS.
Στόχος του προγράμματος, η απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών από φυσικές ή τεχνολογικές καταστροφές, στο πλαίσιο της πρόληψης, που αποτελεί μέρος του γενικού σχεδιασμού της πολιτικής προστασίας του Δήμου μας. Παράλληλος στόχος η ανάπτυξη και η εδραίωση των ανθρώπινων αξιών του αλτρουισμού και του εθελοντισμού.
Ο Δήμαρχος Τζανής Λουκάς και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών, ενεργή εθελόντρια και αρωγός του προγράμματος, κα. Σενικίδου Μαρία, παραβρέθηκαν στην ανεπίσημη τελετή λήξης του σεμιναρίου για να εκφράσουν τα συγχαρητήρια στους δημότες εκείνους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου, ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα και αποτελούν μια εν δυνάμει εθελοντική ομάδα, πολιτικής προστασίας, πολύτιμη για την τοπική κοινωνία. Η κα. Σενικίδου ευχαρίστησε το τμήμα Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας, για την οργάνωση και το συντονισμό του προγράμματος, καθώς και το κέτερινγκ Pietris για την ευγενική του χορηγία στο πλαίσιο της εκδήλωσης για τη λήξη του σεμιναρίου.

 

ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ-ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

επιστροφή στην κορυφή