Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 629

Η D. GOODMAN ΤΗΣ ΥΠΑΤΗΣ ΑΡΜΟΣΤΕΙΑΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Η D. GOODMAN ΤΗΣ ΥΠΑΤΗΣ ΑΡΜΟΣΤΕΙΑΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Επίσκεψη στο Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, πραγματοποίησε την Τετάρτη 28 Ιουνίου, η  αναπληρώτρια διευθύντρια του Γραφείου της Ευρώπης της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. για τους πρόσφυγες κ. Diane Goodman. 

Την κ. Goodman συνόδεψαν στελέχη του γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα. Την αναπληρώτρια διευθύντρια της Ύπατης Αρμοστείας υποδέχθηκαν μέλη της Δημοτικής Αρχής, υπηρεσιακά στελέχη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης καθώς, οι εργαζόμενες του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών και εκπρόσωπος της από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ).

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η αντιδήμαρχος Κοινωνικών Δομών Στ. Μιχάλογλου επισήμανε τους τομείς προτεραιότητας της δημοτικής αρχής στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει την προσφυγική κρίση. Εκτός της υλικής βοήθειας η Στ. Μιχάλογλου περιέγραψε τις δράσεις που γίνονται  για τις προσφύγισσες και τους πρόσφυγες που διαμένουν στο κέντρο φιλοξενίας του Σχιστού με έμφαση στην εκπαίδευση των παιδιών αλλά και στην γνωριμία με την τοπική κοινωνία μέσα από πολιτιστικές δράσεις.

 

Η κ. Goodman η οποία την ίδια μέρα επρόκειτο να επισκεφτεί το Κέντρο φιλοξενίας στο Σχιστό, ενδιαφέρθηκε να μάθει τον τρόπο με τον οποίο το Κέντρο Γυναικών στηρίζει τις γυναίκες πρόσφυγες και τα παιδιά τους, ιδιαιτέρως γυναίκες θύματα σεξουαλικής και έμφυλης βίας καθώς και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν  οι εργαζόμενες του Κέντρου Συμβουλευτικής Γυναικών στο καθημερινό τους έργο.

Πολύ θετική αποτιμάται η έως τώρα συνεργασία του Κέντρου Συμβουλευτικής του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας με το γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα.

Τέλος η κ. Σταματίου μιλώντας για το Δίκτυο δομών της ΓΓΙΦ για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών, μέρος του οποίου αποτελεί και το Κέντρο Γυναικών του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, εξέφρασε την δέσμευση της Γενικής Γραμματείας να σταθεί αλληλέγγυα στις γυναίκες πρόσφυγες και τα παιδιά τους που αποτελούν την πλειοψηφία του προσφυγικού πληθυσμού που βρίσκεται στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό υπογράφηκε Πρωτόκολλο Συνεργασίας με όλους τους εμπλεκόμενους κρατικούς φορείς για το προσφυγικό που περιγράφει την ακριβή διαδικασία παραπομπής του ωφελούμενου πληθυσμού στα Συμβουλευτικά Κέντρα και τους Ξενώνες Φιλοξενίας του δικτύου δομών για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών.

Η συνάντηση έκλεισε με την δέσμευση να στηριχθεί κάθε πρωτοβουλία που θα προάγει την συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων προς όφελος των προσφυγισσών και των προσφύγων στην πόλη μας.

επιστροφή στην κορυφή