Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 629

ΧΡ. ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ: ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΟΡΑΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΡΙΘΜΟΙ

ΧΡ. ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ: ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΟΡΑΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΡΙΘΜΟΙ

ΜΗΝΥΜΑ ΧΡ. ΒΡΕΤΤΑΚΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ- ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

 

Αγαπητοί φίλοι,

 

Το πρώτο κουδούνι στα σχολεία  ακούστηκε, η νέα χρονιά ξεκίνησε, όμως ακόμη πολλά προβλήματα της εκπαίδευσης είναι υπαρκτά. Η υποχρηματοδότηση των σχολείων, τα κενά των εκπαιδευτικών, μιας και για ακόμη μια χρονιά δεν καλύπτονται οι ανάγκες από μόνιμους διορισμούς, δυσκολεύουν την εκπαιδευτική πραγματικότητα.

Οι αυξημένες ανάγκες για καλύτερη ποιότητα μόρφωσης όλων των παιδιών, απαιτούν εκπαίδευση που θα σέβεται τα μορφωτικά τους δικαιώματα, με λιγότερους μαθητές ανά τάξη, βασισμένη στις παιδαγωγικές ανάγκες όλων των μαθητών, με ενίσχυση των δομών της ειδικής αγωγής και πραγματική στήριξη του δημόσιου και δωρεάν σχολείου.

Ας μην ξεχνάμε ότι μέσα στις τάξεις δεν υπάρχουν αριθμοί, νούμερα, ιδιοτέλειες, αλλά νέοι άνθρωποι που οραματίζονται.

Αυτό που οφείλουμε να κάνουμε είναι να αγωνιστούμε και να διεκδικήσουμε καλύτερη μόρφωση , να παλέψουμε για  μια ζωή που μας αξίζει.

Από τις βασικές προτεραιότητες της δημοτικής μας αρχής , τη χρονιά που πέρασε, ήταν η ανταπόκριση στις ανάγκες της εκπαιδευτικής κοινότητας της πόλης μας, απ΄ τα πιο μικρά καθημερινά προβλήματα μέχρι τα πιο «σημαντικά». Συνεχίσαμε το φιλόδοξο πρόγραμμα επισκευών που καλύπτει το σύνολο των σχολείων της πόλης. 

Σχολικά κτήρια με προβλήματα χρόνων ανακαινίστηκαν, βελτιώνοντας την εκπαιδευτική καθημερινότητα των παιδιών μας.

Τα δύο τελευταία χρόνια είναι αυτονόητη για μας η προμήθεια πετρελαίου για τα σχολεία μας, η δημιουργία εργαστηρίων Ηλεκτρονικών Υπολογιστών εκεί που δεν υπήρχαν καθόλου, η στήριξη των καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων των μαθητών της πόλης μας.

Η διοργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για διάφορα θέματα στα δημοτικά σχολεία, η στήριξη των αλληλέγγυων φροντιστηρίων για μαθητές που έχουν ανάγκη, είναι δράσεις που ενισχύουν την προτεραιότητα που έχει η παιδεία στον Δήμο μας.

Σίγουρα πολλά ακόμα θα μπορούσαμε να έχουμε κάνει. Οι δυσκολίες και τα προβλήματα δεν μας αποθαρρύνουν αντίθετα μας κάνουν  να προσπαθούμε ακόμη περισσότερο, ώστε να είμαστε δίπλα στους συνανθρώπους μας που πλήττονται από την κρίση που δημιουργούν οι πολιτικές των μνημονίων ώστε  να κρατήσουμε όρθια τη δημόσια εκπαίδευση και να υπερασπιστούμε τα μορφωτικά δικαιώματα όλων των παιδιών.

Ευχόμαστε ιδιαίτερα  σε σας τους μικρούς και τους μεγαλύτερους μαθητές μας, αισιοδοξία και δύναμη για την επιτυχία των στόχων σας.

Σ΄ αυτό σας το ταξίδι θα είμαστε δίπλα σας, στις επιδιώξεις και στις διεκδικήσεις σας  ώστε  από κοινού να φέρουμε πιο κοντά το όραμα των απλών ανθρώπων για μια κοινωνία «των όλων και των ίσων».

 

Καλή χρονιά και καλή πρόοδο!

 

Ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας

Χρήστος Βρεττάκος

 
επιστροφή στην κορυφή