Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 629

Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΤΙΟ ΣΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ ΠΑΡΧΑΡΙΔΗ

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΤΙΟ ΣΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ ΠΑΡΧΑΡΙΔΗ

Το τελευταίο αντίο σε έναν μοναδικό άνθρωπο και ξεχωριστό ζωγράφο, τον Ηρακλή Παρχαρίδη απηύθυναν χθες στο νεκροταφείο του Σχιστού, συγγενείς, φίλοι και μαθητές του.

Ο δικός μας Ηρακλής, για χρόνια δάσκαλος ζωγραφικής στα καλλιτεχνικά τμήματα του Δήμου, άφησε την τελευταία του πνοή, μετά από τη μάχη με τον καρκίνο, την περασμένη Παρασκευή, αφήνοντας έτσι πίσω του δυσαναπλήρωτο κενό.

«Το πιο σημαντικό είναι να εκφράσουν οι συμμετέχοντες τις ελπίδες και τους φόβους τους. Να γνωρίσουν βαθύτερα τον κόσμο», υπογράμμιζε πριν λίγους μήνες μιλώντας στην εφημερίδα του Δήμου «Πόλις», ο Ηρακλής... Άνθρωπος ζεστός και γεμάτος αγάπη για την τέχνη του, ήταν στο πλάι των μαθητών του προσπαθώντας να τους μεταφέρει τα χρώματα, τις τεχνικές, το σχέδιο…

Το προσωπικό του παράδειγμα , ήταν παράδειγμα μάχιμου ανθρώπου που αγαπούσε βαθιά τη δουλειά του.

Ο Ηρακλής Παρχαρίδης γεννήθηκε το 1956 στο Κοκάντ της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Άλμα- Άτα και έκανε μεταπτυχιακό στο τμήμα ζωγραφικής της Παιδαγωγικής Ακαδημίας της Μόσχας. Από το 1990 ζούσε και εργαζόταν στην Ελλάδα, πραγματοποιώντας παράλληλα πλήθος ατομικών εκθέσεων στη χώρα μας και το εξωτερικό.