Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 629

Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

Οι πυκνοί καπνοί από τα φουγάρα, η κόκκινη θάλασσα από το θειάφι, οι ήχοι των μηχανών περιμένουν χρόνια τους μικρούς κατοίκους της πόλης μας για να αφηγηθούν την ιστορία του εργοστασίου της Εταιρείας Λιπασμάτων. Παιχνίδια, Κουίζ και Κατασκευές θα βοηθήσουν τα παιδιά να ανακαλύψουν ένα, ένα τα στοιχεία που συνθέτουν την ιστορία του εγκαταλελειμμένου εργοστασίου.

To εκπαιδευτικό παιχνίδι θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, στις 18.30 το απόγευμα στον χώρο του  δημοτικού πάρκου του πρώην εργοστασίου Λιπασμάτων στη Δραπετσώνα με ελεύθερη συμμετοχή παιδιών από 8-13 ετών.

Η δράση σχεδιάστηκε και υλοποιείται από την  Ομάδα Παιχνιδιού “Από το μηδέν στο άπειρο”  ενώ στηρίζεται σε μια ιδέα της ιστορικού και συνεργάτιδας του Ινστιτούτου Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών Ελένης Κυραμαργιού.

Η ομάδα παιχνιδιού “Από το μηδέν στο άπειρο” αποτελείται από τους Ευγενία Μαλαχία, Εύη Εκμεκτσιόγλου, Αγάπη Χλωρού, Χρήστο Χριστοδουλιά και την Ελ. Κυραμαργιού.

Η δράση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό φέτος, στο Πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου στις 9 Ιουνίου στο πάρκο της Εργατιάς στη Δραπετσώνα και αποτελεί μέρος του προγράμματος “Γεφυρώνοντας τις διαφορετικότητες –Άνοιγμα στη πόλη του Πειραιά που υλοποιήθηκε από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.