Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2017 11:33

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ- ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΧΡ. ΒΡΕΤΤΑΚΟΥ, ΓΙΑ ΤΗ «ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ»

Η 13η Οκτωβρίου, ημέρα Μάχης της Ηλεκτρικής, αποτελεί βασικό κομμάτι της ιστορίας αυτού του τόπου, φωτεινό και επίκαιρο παράδειγμα αγώνα και αυτοθυσίας.

Η τελευταία μάχη του πολέμου, η μάχη των δυνάμεων του ΕΛΑΣ για τη διάσωση του εργοστασίου της Ηλεκτρικής, συμβολίζει την πάλη του ανθρώπου για εθνική ανεξαρτησία, κοινωνική απελευθέρωση και δικαιοσύνη.

Η ηρωική θυσία των αγωνιστών τότε, συνεχίζει να αποτελεί παράδειγμα για το κοινωνικό σύνολο σήμερα και αφετηρία διδαγμάτων, που συμβάλλουν στη χάραξη ενός αγωνιστικού και δημιουργικού μέλλοντος. 

Σε μια περίοδο που ο ελληνικός λαός δοκιμάζεται από τις πολιτικές λιτότητας και τα μνημόνια, η αγωνιστική παρακαταθήκη αυτού του λαού, μας οπλίζει με θάρρος και αποφασιστικότητα για τις μεγάλες μάχες που έχουμε μπροστά μας.

Η Μάχη της Ηλεκτρικής, μας υπενθυμίζει όμως και κάτι ακόμα. Μπορεί το 1944 οι αντιφασιστικές δυνάμεις να νίκησαν τον ναζισμό στρατιωτικά, η ιδεολογία του όμως εξακολουθεί να ξεπηδά σε διάφορα σημεία ανά τον κόσμο. Στην πατρίδα μας, η Χρυσή Αυγή βρίσκεται στη Βουλή και οι νοσταλγοί του χιτλερισμού, τέσσερα χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, εξακολουθούν να είναι ελεύθεροι, συνεχίζοντας,  ανενόχλητοι, τις δολοφονικές τους επιθέσεις σε Έλληνες και μετανάστες. Αποτελεί ιστορική ευθύνη όλων μας να συντρίψουμε μια για πάντα τον φασισμό και να δημιουργήσουμε έναν κόσμο δίκαιο, χωρίς μίσος και ρατσισμό.

Πνευματικα Δικαιωματα

Δημος Κερατσινιου - Δραπετσωνας

Copyright © 2018 Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

"Όροι Χρήσης || "Πολιτική Cookies

Επικοινωνηστε Μαζι μας

Θα θελαμε να ακουσουμε απο εσας!

Αποστολή Μηνυμάτων μέσω της Φόρμας.

Επικοινωνία με : 2132074600

Διεύθυνση

Ελευθερίου Βενιζέλου 200, Κερατσίνι, Αττική,
Ελλάδα 18756

Κοινωνικη Δικτυωση

Περιοδικη Ενημερωση