Πέμπτη, 28 Δεκεμβρίου 2017 13:52

"ΠΡΑΣΙΝΟ" ΦΩΣ ΣΕ ΕΡΓΟ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται η προσπάθεια του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας και της Περιφερειακής Αρχής για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής μας. Σε αυτό το πλαίσιο, εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής  έργο, προϋπολογισμού 580.000 €, ανακατασκευής των πεζοδρομίων, προκειμένου να καταστούν προσβάσιμα, λειτουργικά και ασφαλή για τα άτομα με μειωμένη κινητικότητα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης:

«Ανακατασκευή των πεζοδρομίων του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας για την διευκόλυνση της πρόσβασης ατόμων με μειωμένη κινητικότητα θα πραγματοποιηθεί μετά από την έγκριση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής για τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας και του Δήμου.

Το έργο, προϋπολογισμού 580.000 € χρηματοδοτείται από πόρους της Περιφέρειας Αττικής, θα δημοκρατηθεί και θα εκτελεστεί από το Δήμο. Περιλαμβάνει εργασίες ανακατασκευής των πεζοδρομίων προκειμένου να καταστούν προσβάσιμα, λειτουργικά και ασφαλή για τα άτομα με μειωμένη κινητικότητα. Η παρέμβαση θα γίνει στη κεντρική οδό Σμύρνης, από την οδό Κωνσταντινουπόλεως έως την οδό Καραολή & Δημητρίου, προς τη πλατεία Κύπρου.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν αποξήλωση των υφιστάμενων ασφαλτοταπήτων (συνολικής επιφάνειας 1.680 τετραγωνικών μέτρων) και κατασκευή νέων, ανακατασκευή πεζοδρομίων με προδιαγραφές για άτομα με μειωμένη κινητικότητα (ειδικές συνδέσεις, ανακλαστικές ταινίες κλπ), δενδροφυτεύσεις και αναβάθμιση του φωτισμού.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γ. Γαβρίλης στην εισήγησή του τόνισε ότι το έργο αναβαθμίζει τη λειτουργία της πόλης και την καθιστά φιλική και λειτουργική για τους κατοίκους και ειδικά για τα άτομα με μειωμένη κινητικότητα, βελτιώνει την οδική ασφάλεια και εντάσσεται σε ένα συνολικό εν εξελίξει πρόγραμμα παρεμβάσεων σ' όλη την Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά που στοχεύει στην αναβάθμιση των αστικών υποδομών και στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας».

Πνευματικα Δικαιωματα

Δημος Κερατσινιου - Δραπετσωνας

Copyright © 2018 Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

"Όροι Χρήσης || "Πολιτική Cookies

Επικοινωνηστε Μαζι μας

Θα θελαμε να ακουσουμε απο εσας!

Αποστολή Μηνυμάτων μέσω της Φόρμας.

Επικοινωνία με : 2132074600

Διεύθυνση

Ελευθερίου Βενιζέλου 200, Κερατσίνι, Αττική,
Ελλάδα 18756

Κοινωνικη Δικτυωση

Περιοδικη Ενημερωση