Εκδηλώσεις Δήμου

bus11DOG CAT1

lipasmatacine banner

SMIMMING POOLLIBRARY

banner2kek

 

 

europe

 

 

 

 

 

 

GIS Logo

Τρίτη, 02 Ιανουαρίου 2018 12:06

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΟΙ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ

Προτεραιότητα αποτελούν για την παρούσα Δημοτική Αρχή τα σχολεία της πόλης. Εξάλλου, η «Πόλις» μέσα από αφιερώματα και ρεπορτάζ έχει αναφερθεί στο παρελθόν, πολλές φορές στο εν λόγω ζήτημα. Κτήρια παλιά και γερασμένα ανακαινίστηκαν σε σημαντικό βαθμό, βάφτηκαν και απέκτησαν καλύτερη χρηστικότητα προς όφελος των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Από την πρώτη κιόλας χρονιά που η τωρινή Δημοτική Αρχή βρέθηκε στο τιμόνι του Δήμου, ξεκίνησαν οι εργολαβίες για τα έργα που δε θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ο Δήμος με τις δικές του δυνάμεις. Φτιάχτηκαν σχολικές αυλές και έγινε ενεργειακή αναβάθμιση με αλλαγή σε πολλά κτήρια των κουφωμάτων, ώστε να περιοριστούν οι απώλειες ενέργειας. Παράλληλα, προχώρησαν πολλές επισκευές που αφορούσαν ξεχωριστά προβλήματα όπως δάπεδα νηπιαγωγείων, βαψίματα κ.λπ. Η ΣΑΤΑ των σχολείων ήταν ανεπαρκής για την κάλυψη αυτών των προβλημάτων έτσι από ίδιους πόρους καλύψαμε ανάγκες 700.000 ευρώ την πρώτη χρονιά και 1.000.000 τη δεύτερη. Σε λίγες μέρες ξεκινά ξεπερνώντας γραφειοκρατικά προβλήματα η τρίτη εργολαβία με αντίστοιχα ποσά. 

Σαφώς βελτιωμένη η εικόνα

Όμως και την καθημερινότητα των σχολείων  αντιμετωπίστηκαν ανάλογα με τις έκτακτες επιχορηγήσεις στις σχολικές επιτροπές. Υδραυλικά , ηλεκτρολογικά όπως και εργασίες βαψίματος με την υποστήριξη του τμήματος μικροέργων βελτίωσαν την κατάσταση στις σχολικές μονάδες. Αποδεικνύεται καθημερινά πως ο Δήμος βρίσκεται κοντά στα σχολεία στα μικρά και μεγαλύτερα προβλήματα. Ιδιαίτερα τις νέες σχολικές μονάδες της πόλης το ΕΠΑΛ Κερατσινίου, το Ειδικό Γυμνάσιο και το Καλλιτεχνικό Σχολείο που ο χαρακτήρας τους σαν ΣΔΙΤ έχει πολλά προβλήματα, ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν στα λειτουργικά τους έξοδα.

Σίγουρα έχουν να γίνουν πολλά ακόμη, πρόθεση όμως της Δημοτικής Αρχής είναι να είναι κοντά στα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς, καλύπτοντας στο μέτρο των δικών της δυνάμεων και υποχρεώσεων τις ανάγκες της σχολικής κοινότητας.

(Δημοσιεύτηκε στο τεύχος 8 της «Πόλις», Νοέμβριος – Δεκέμβριος 2017)

Πνευματικα Δικαιωματα

Δημος Κερατσινιου - Δραπετσωνας

Copyright © 2018 Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

"Όροι Χρήσης || "Πολιτική Cookies

Επικοινωνηστε Μαζι μας

Θα θελαμε να ακουσουμε απο εσας!

Αποστολή Μηνυμάτων μέσω της Φόρμας.

Επικοινωνία με : 2132074600

Διεύθυνση

Ελευθερίου Βενιζέλου 200, Κερατσίνι, Αττική,
Ελλάδα 18756

Κοινωνικη Δικτυωση

Περιοδικη Ενημερωση