Εκδηλώσεις Δήμου

bus11DOG CAT1

lipasmatacine banner

SMIMMING POOLLIBRARY

banner2kek

 

 

europe

 

 

 

 

 

 

GIS Logo

Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2018 11:45

ΤΑ ΤΡΙΑ ΝΕΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕ Ο ΧΡ. ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ

Τα τρία σύγχρονα εργαστήρια πληροφορικής, σε τρία Δημοτικά Σχολεία της πόλης μας επισκέφτηκε χθες το πρωί αντιπροσωπεία της Δημοτικής Αρχής με επικεφαλής τον δήμαρχο Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστο Βρεττάκο. Ο Δήμος μας προχώρησε στην αρχή του έτους στην αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών για άλλα τρία σχολεία, ενισχύοντας περαιτέρω την υλικοτεχνική υποδομή τους. 


Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος της πόλης βρέθηκε στο 9ο Δημοτικό Κερατσινίου και το 20ο Δημοτικό Κερατσινίου, τα οποία μέχρι τώρα δε διέθεταν αντίστοιχα εργαστήρια για το μάθημα της πληροφορικής και στο υπό κατασκευή τμήμα Πληροφορικής του 11ου Δημοτικού Κερατσινίου. Ο ίδιος και η αντιπροσωπεία της Δημοτικής Αρχής είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές.

Από την πλευρά του ο Χρ. Βρεττάκος υπογράμμισε ότι «από εδώ και στο εξής, οι μαθητές και οι μαθήτριες των σχολείων της πόλης θα έχουν την καλύτερη δυνατή πρόσβαση στον κόσμο των ηλεκτρονικών υπολογιστών». Ταυτόχρονα τόνισε ότι «η Δημοτική Αρχή συνεχίζει να ενισχύει και να συμβάλλει, με όλους τους τρόπους και τις δυνάμεις της τα σχολεία της περιοχής, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, που αποτελούν το όραμα, την ελπίδα και το μέλλον του τόπου».

Από το 2016 έχουν εγκατασταθεί στις σχολικές μονάδες, συνολικά έξι εργαστήρια Πληροφορικής, μέσω της έκτακτης επιχορήγησης του Δήμου προς την Σχολική Επιτροπή. Στo πλαίσιο της ενίσχυσης και της στήριξης των κτηριακών υποδομών, μόνο το 2017 έχουν διατεθεί περί τις 200.000 ευρώ και από τις δύο σχολικές επιτροπές για συντηρήσεις, επισκευές, αναβαθμίσεις, προμήθεια εξοπλισμών των σχολικών μονάδων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου μας, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι εργολαβίες μέσω ΣΑΤΑ, οι οποίες έως σήμερα ανέρχονται στα 2.500.000 ευρώ. Με καθημερινούς εντατικούς ρυθμούς οι υπηρεσίες του Δήμου, κάνουν προσπάθεια για να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά διαχρονικά προβλήματα, λόγω της εγκατάλειψης και αδιαφορίας των κτηρίων κατά τα προηγούμενα χρόνια.

Πνευματικα Δικαιωματα

Δημος Κερατσινιου - Δραπετσωνας

Copyright © 2018 Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

"Όροι Χρήσης || "Πολιτική Cookies

Επικοινωνηστε Μαζι μας

Θα θελαμε να ακουσουμε απο εσας!

Αποστολή Μηνυμάτων μέσω της Φόρμας.

Επικοινωνία με : 2132074600

Διεύθυνση

Ελευθερίου Βενιζέλου 200, Κερατσίνι, Αττική,
Ελλάδα 18756

Κοινωνικη Δικτυωση

Περιοδικη Ενημερωση