Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 629

Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΡΥΠΟΓΟΝΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΡΥΠΟΓΟΝΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ

Την αδικαιολόγητη καθυστέρηση να ανακληθεί η άδεια “Εμπορίας Πετρελαιοειδών Προϊόντων κατ. A” στην εταιρεία “Oil One SA”, όπως είχε δεσμευτεί ο υπουργός  Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Σταθάκης, τον περασμένο Σεπτέμβριο, υπογράμμισε ο Χρήστος Βρεττάκος, στο πλαίσιο της χθεσινής συνάντησης με τους εκπροσώπους του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και προανήγγειλε μεγάλες κινητοποιήσεις της τοπικής κοινωνίας σε περίπτωση που δεν πραγματοποιηθεί η δέσμευση αυτή σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Από την πλευρά του ο διευθυντής του Γραφείου του υπουργού, επανέλαβε τη δέσμευση για την ανάκληση της άδειας που αφορά στην υφιστάμενη δεξαμενή Νο 14 που έχει χωρητικότητα 7.159.000 λίτρων πετρελαίου τύπου μαζούτ και βρίσκεται προς την πλευρά του κεντρικού οδικού της Δραπετσώνας. Παράλληλα, πρόσθεσε πως αναζητείται χώρος για να «στεγάσει» αυτή τη δαστηριότητα εκτός Κερατσινίου και Δραπετσώνας.

Συγκεκριμένα, αντιπροσωπεία των Φορέων της πόλης και της Δημοτικής Αρχής που καλούσε χθες σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο, βρέθηκε με τον διευθυντή γραφείου του Γ. Σταθάκη και παρουσίασε τη δύσκολη κατάσταση που βιώνουν οι κάτοικοι της πόλης από την παρουσία ρυπογόνων εγκαταστάσεων.

Η αντιπροσωπία απαίτησε την άμεση ανάκληση της άδειας εμπορίας που δόθηκε από τη σημερινή κυβέρνηση στην OilOne. Επίσης, ζήτησε την επανεξέταση-ανάκληση όλων των αδειών που δόθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση για τη λειτουργία της βιομηχανίας και ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για την απομάκρυνση της OilOne και των άλλων ρυπογόνων εγκαταστάσεων (Lafarge, δεξαμενών ΕΛΠΕ) από την πόλη μας.

Ο δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας έκανε λόγο για έντονη δυσοσμία στην περιοχή, το οποίο όπως είπε «προκαλεί σοβαρά προβλήματα στην καθημερινότητα των δημοτών, αλλά και στη λειτουργία των σχολείων της ευρύτερης περιοχής». Ο ίδιος ζήτησε περισσότερους και πιο αυστηρούς ελέγχους, ενώ υπογράμμισε ότι η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να «ενοχλεί» τους αρμόδιους μέχρι να βρεθεί λύση προς το συμφέρον των δημοτών.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του υπουργείου, απέφυγε να παρουσιάσει ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα απομάκρυνσης  της Oil One, του τσιμεντάδικου Lafarge  και των ανενεργών δεξαμενών ΕΛΠΕ.