Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 629

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ- ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΓΙΑ 8η ΜΑΡΤΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ- ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΓΙΑ 8η ΜΑΡΤΗ

Η 8η Μάρτη μας υπενθυμίζει ότι η ισότητα των δύο φύλων μπορεί να είναι θεσμικά κατοχυρωμένη στην κοινωνία μας, αλλά δεν είναι δεδομένη. Η ανισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών παραμένει και αποτελεί μεγάλο δημοκρατικό έλλειμμα τόσο σε τοπικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σύμφωνα με τον Δείκτη Ισότητας Φύλου του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτο για την Ισότητα των Φύλων (EIGE), για το 2017, η ανισότητα των φύλων επικρατεί σε όλους τους τομείς της ζωής στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Με βάση τον ίδιο δείκτη, η Ελλάδα καταλαμβάνει την τελευταία θέση στους 6 τομείς μέτρησης για την ισότητα των φύλων (εργασία, χρήματα, γνώση, κατανομή χρόνου, εξουσία, υγεία). Το γεγονός αυτό καταδεικνύει την αναγκαιότητα της ένταξης της διάστασης του φύλου σε όλα τα επίπεδα της πολιτικής και της κοινωνικής ζωής, ιδιαίτερα στην περίοδο της κρίσης που διανύουμε.

Οι γυναίκες σε όλο τον κόσμο διαδηλώνουν και διεκδικούν τα δικαιώματά τους. Ο αγώνας όμως για δικαιοσύνη και ουσιαστική ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών δεν αποτελεί μόνο γυναικεία υπόθεση, ούτε υπόθεση που αφορά μόνο την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Όλοι και όλες, υπερασπιζόμενοι τις δημοκρατικές αξίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα, οφείλουμε να αγωνιστούμε για μια πιο δίκαιη και ισότιμη κοινωνία.

Τα στερεότυπα φύλου και οι διακρίσεις εις βάρος των γυναικών έχουν βαθιές ρίζες στην ελληνική κοινωνία. Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας γνωρίζοντας ότι η πρωτογενής πρόληψη μπορεί σταδιακά να συμβάλλει στη βελτίωση της κοινωνικής και οικονομικής θέσης της γυναίκας, συνεχίζει και φέτος τις δράσεις πρόληψης και ευαισθητοποίησης του ευρύτερου κοινού. Σημαντική θέση ανάμεσα στις ποικίλες παρεμβάσεις του Κέντρου στην τοπική κοινωνία, καταλαμβάνουν οι δράσεις ευαισθητοποίησης μαθητών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης.

Η συγκεκριμένη παρέμβαση η οποία έχει ξεκινήσει ήδη από τις 26 Ιανουαρίου και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 27 Απριλίου, υλοποιείται σε 6 συνολικά σχολεία από το Κερατσίνι, τον Κορυδαλλό και τον Πειραιά και σε αυτή συμμετέχουν περισσότεροι από 250 μαθητές. Μέσα από την βιωματική μάθηση, οι μαθητές και οι μαθήτριες ασχολούνται με ζητήματα που αφορούν το φύλο και τις διαφυλικές σχέσεις. Στόχος των δράσεων είναι να προάγουμε τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των γυναικών και των παιδιών τους, να καταπολεμήσουμε τα στερεότυπα που ανέχονται και ενισχύουν την ανισότητα των φύλων και να δημιουργήσουμε τις βάσεις για την αλλαγή της κοινωνίας.

8

επιστροφή στην κορυφή