Εκδηλώσεις Δήμου

bus11DOG CAT1

lipasmatacine banner

SMIMMING POOLLIBRARY

banner2kek

 

 

europe

 

 

 

 

 

 

GIS Logo

Πέμπτη, 08 Μαρτίου 2018 13:33

ΧΡ. ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ: ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ Η 8η ΜΑΡΤΗ

Με την ευκαιρία της ιστορικής επετείου της 8ης Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ο δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος, έκανε την παρακάτω δήλωση:

 

Η 8η Μάρτη, διεθνής ημέρα των αγώνων των γυναικών, δεν είναι μία μέρα επετειακή- φολκλόρ. Είναι μια μέρα σύμβολο αγωνιστικής διεκδίκησης, που μας θέτει επιτακτικά την υποχρέωση να σταθούμε στο πλάι των Γυναικών για τα δικαιώματά τους, την κοινωνική χειραφέτηση και τις αξίες του φεμινιστικού κινήματος που έχουν μπει στο στόχαστρο της νεοφιλελεύθερης επίθεσης.

Στις 8 Μάρτη του 1857, οι ράφτρες κι οι υφάντρες της Ν. Υόρκης σηκώσανε το ανάστημά τους και κατέβηκαν στους δρόμους διεκδικώντας μείωση του εργάσιμου χρόνου, ίση αμοιβή με τους άντρες συναδέλφους τους και ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς.

Σήμερα, γυναίκες και άντρες οφείλουμε να συνεχίσουμε το μονοπάτι της αγωνιστικής διεκδίκησης για τις σύγχρονες ανάγκες μας. Να μην αφήσουμε τον εργασιακό μεσαίωνα και την ανεργία να διαλύσουν τις ζωές μας.

Η φετινή 8η Μάρτη μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία για νέες αγωνιστικές κινητοποιήσεις και διεκδικήσεις. Να γίνει πυξίδα για την κλιμάκωση της πάλης για εργασία, ισότητα, αξιοπρέπεια, αλληλεγγύη και δικαιώματα.

Πνευματικα Δικαιωματα

Δημος Κερατσινιου - Δραπετσωνας

Copyright © 2018 Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

"Όροι Χρήσης || "Πολιτική Cookies

Επικοινωνηστε Μαζι μας

Θα θελαμε να ακουσουμε απο εσας!

Αποστολή Μηνυμάτων μέσω της Φόρμας.

Επικοινωνία με : 2132074600

Διεύθυνση

Ελευθερίου Βενιζέλου 200, Κερατσίνι, Αττική,
Ελλάδα 18756

Κοινωνικη Δικτυωση

Περιοδικη Ενημερωση