Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 629

Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΧΡ. ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ: ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ Η 8η ΜΑΡΤΗ

ΧΡ. ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ: ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ Η 8η ΜΑΡΤΗ

Με την ευκαιρία της ιστορικής επετείου της 8ης Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ο δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος, έκανε την παρακάτω δήλωση:

 

Η 8η Μάρτη, διεθνής ημέρα των αγώνων των γυναικών, δεν είναι μία μέρα επετειακή- φολκλόρ. Είναι μια μέρα σύμβολο αγωνιστικής διεκδίκησης, που μας θέτει επιτακτικά την υποχρέωση να σταθούμε στο πλάι των Γυναικών για τα δικαιώματά τους, την κοινωνική χειραφέτηση και τις αξίες του φεμινιστικού κινήματος που έχουν μπει στο στόχαστρο της νεοφιλελεύθερης επίθεσης.

Στις 8 Μάρτη του 1857, οι ράφτρες κι οι υφάντρες της Ν. Υόρκης σηκώσανε το ανάστημά τους και κατέβηκαν στους δρόμους διεκδικώντας μείωση του εργάσιμου χρόνου, ίση αμοιβή με τους άντρες συναδέλφους τους και ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς.

Σήμερα, γυναίκες και άντρες οφείλουμε να συνεχίσουμε το μονοπάτι της αγωνιστικής διεκδίκησης για τις σύγχρονες ανάγκες μας. Να μην αφήσουμε τον εργασιακό μεσαίωνα και την ανεργία να διαλύσουν τις ζωές μας.

Η φετινή 8η Μάρτη μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία για νέες αγωνιστικές κινητοποιήσεις και διεκδικήσεις. Να γίνει πυξίδα για την κλιμάκωση της πάλης για εργασία, ισότητα, αξιοπρέπεια, αλληλεγγύη και δικαιώματα.