Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 629

ΒΡΑΒΕΙΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

ΒΡΑΒΕΙΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ  ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

Με το βραβείο ραδιοφωνικού μηνύματος Γυμνασίου τιμήθηκε το 4ο Γυμνάσιο Κερατσινίου για τη συμμετοχή του στον διαγωνισμό «Κάν’ το ν’ ακουστεί 2018» που για πέμπτη συνεχή χρονιά διοργάνωσε ο διαδικτυακός μαθητικός ραδιοφωνικός σταθμός “European School Radio”. Η βράβευση έγινε την Παρασκευή 16 Μαρτίου στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου που φέτος έγινε στην πόλη των Τρικάλων. Στη βράβευση παραβρέθηκαν μαθητές, γονείς, η υπεύθυνη καθηγήτρια κ. Αιμ. Φουντούκη και ο διευθυντής του Σχολείου κ. Ν. Μάγκουρας.

Θέμα του φετινού διαγωνισμού τραγουδιού και ραδιοφωνικού μηνύματος, συνδιοργανωτές του οποίου ήταν η Εκπαιδευτική Τηλεόραση του ΥΠ.Π.Ε.Θ και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου, ήταν η πολιτιστική κληρονομιά. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά 65 σχολεία στην κατηγορία «Τραγούδι» και 98 σχολεία στην κατηγορία «Ραδιοφωνικό μήνυμα».      

Το σχολείο της πόλης μας συμμετείχε με το ραδιοφωνικό μήνυμα «Μην προσπερνάς το παρελθόν!» που αναφέρεται στην υλική, άυλη και φυσική κληρονομιά του Πειραιά. Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος «Πάμε μια βόλτα στον Πειραιά; Περπατώντας στους δρόμους της πόλης ψηλαφώ την ιστορία της» που υλοποιείται τη φετινή χρονιά από ομάδα 27 μαθητών της Β΄ τάξης. Η έρευνα που έκαναν οι μαθητές οδήγησε εκτός από τη δημιουργία του ραδιοφωνικού μηνύματος και στη διοργάνωση ενός εναλλακτικού ιστορικού περιπάτου στον Πειραιά που θα πραγματοποιηθεί από τους μαθητές τον φετινό Μάιο.

Το 4ο Γυμνάσιο Κερατσινίου ευχαριστεί, σε ανακοίνωσή του, τους γονείς των μαθητών καθώς και τον Δήμο Κερατσινίου- Δραπετσώνας για την ηθική και έμπρακτη συμπαράσταση στην προσπάθεια αυτή.

επιστροφή στην κορυφή