Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 629

Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΑΛΛΕΣ 2 ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΜΑΣ

ΑΛΛΕΣ 2 ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΜΑΣ

Το site μας συνεχίζει την ενημέρωσή σας σχετικά με τις παιδικές χαρές που ανακατασκευάζει ο Δήμος μας, ώστε να αποδοθούν αυτές σύντομα στα παιδιά της πόλης ασφαλείς και λειτουργικές. Σήμερα σας παρουσιάζουμε, με σειρά φωτογραφιών, την παιδική χαρά στην οδό Μπενάκη και Ταϋγέτου και αυτή στην οδό Ταϋγέτου και Κεφαλληνίας.

Μετά από δικά σας ερωτήματα και σχόλια, η Δημοτική Αρχή Κερατσινίου – Δραπετσώνας ενημερώνει:

Όσες παιδικές χαρές είναι ακόμη κλειδωμένες, είναι γιατί απομένουν ορισμένες τελευταίες εργασίες (τοποθέτηση κάδων, παγκάκια, φωτισμός), αλλά κυρίως γιατί πρέπει να δοθεί η πιστοποίηση από το αρμόδιο υπουργείο.

Ενημερωτικά, οι παιδικές χαρές προκειμένου να πιστοποιηθούν οφείλουν να πληρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές: Τα όργανα πρέπει να τοποθετούνται σε συγκεκριμένες αποστάσεις το ένα από το άλλο. Αυτό ενδεχομένως να δίνει σε ορισμένους την εικόνα του «άδειου» χώρου, αλλά υπάρχει πρόβλεψη που δεν επιτρέπει κάτι άλλο. Επίσης, τα πιστοποιημένα όργανα έχουν πολλά πλαστικά σημεία και αυτό γιατί επιβάλλεται από τις σχετικές οδηγίες, σε αντίθεση με τα παλιά όργανα που ήταν κυρίως μεταλλικά και εγκυμονούσαν σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια των παιδιών.

Ακόμη, οι παιδικές χαρές δεν καλύφθηκαν εξολοκλήρου με δάπεδα ασφαλείας, αφενός γιατί κάτι τέτοιο δε θα το αντέχαμε ως Δήμος οικονομικά (μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν 48 παιδικές χαρές στην πόλη μας που οφείλουμε να πιστοποιήσουμε), αφετέρου γιατί ένας ελεύθερος χώρος όπως είναι μία παιδική χαρά πρέπει να «αναπνέει» και να συνδέεται με το φυσικό περιβάλλον. Έτσι, στις παιδικές χαρές που ανακατασκευάζει ο Δήμος, τοποθετείται γύρω από τα όργανα συμπιεσμένο χώμα, όπως ορίζουν οι σχετικοί νόμοι για την ασφάλεια των παιδιών ή σε κάποιες άλλες τοποθετείται συνθετικός τάπητας που κι αυτός επιτρέπεται, προκειμένου να δούμε αν είναι λειτουργικός.

Τέλος, είναι δύσκολο στις εποχές που ζούμε ο Δήμος να διαθέτει φύλακα σε κάθε παιδική χαρά. Συνεπώς, αποτελεί συλλογική υπόθεση η προστασία και ο σεβασμός των ελεύθερων χώρων. Πιστεύουμε ότι όλοι μαζί θα παραδώσουμε και θα διατηρήσουμε τις παιδικές χαρές ασφαλείς, καθαρές και όμορφες στους μικρούς μας δημότες.

p34

p33

p32

p31

p3

p26

p25

p24

p23

p22

p21

p2