Δευτέρα, 06 Ιουνίου 2011 14:07

Συνάντηση Δημάρχου κ. Λουκά Τζανή με τον αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κ. Στέφανο Χρήστου

Συνάντηση εργασίας είχαν στο Δημαρχείο Κερατσινίου ο Δήμαρχος του Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας κ. Λουκάς Τζανής και ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Στέφανος Χρήστου, προκειμένου να συζητήσουν τα προβλήματα της ευρύτερης περιοχής, ώστε να συντονίσουν την δράση τους και να δώσουν μαζί την μάχη, ώστε να ενταχθούν ΚΑΤΑΡΧΗΝ τα ώριμα, ακολούθως και τα λιγότερο ώριμα έργα, σε διάφορα αναπτυξιακά προγράμματα, όπως το ΠΕΠ και το ΕΣΠΑ κλπ.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Στέφανος Χρήστου μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Θεωρούμε ότι ο Πειραιάς στο σύνολό του, θα πρέπει να αποκτήσει τον αναπτυξιακό του χάρτη. Έχουν γίνει κάποιες προτάσεις, οι οποίες όμως κουβαλούν μαζί τους την αποσπασματικότητα. Θα πρέπει οι Δήμοι και η Περιφέρεια, να καταρτίσουν από κοινού το αναπτυξιακό σχέδιο της ευρύτερης περιοχής, το οποίο θα πρέπει να έχει αυτοδιοικητική σφραγίδα. Η αποσπασματική δράση δεν θα έχει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. Θεωρούμε a priori, φύσει και θέσει, ότι με το Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας, έτσι όπως είναι δομημένος σήμερα και εκφράζεται, ότι θα έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία, ως Περιφέρεια».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας κ. Λουκάς Τζανής δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Η παρουσία του κ. Στέφανου Χρήστου, στην θέση του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, αποτελεί ΕΓΓΥΗΣΗ, για τον Αυτοδιοικητικό χαρακτήρα που θέλουμε να έχει το αναπτυξιακό σχέδιο του ευρύτερου Πειραιά στα επόμενα χρόνια. Η επιτυχημένη παρουσία του ως Δήμαρχος Κορυδαλλού, τον βοηθάει να είναι προετοιμασμένος, για τις δυσκολίες που θα συναντήσει. Τα προβλήματα του Κορυδαλλού είναι συνώνυμα μ’ αυτά του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας. Μόνο που ο Κορυδαλλός δεν είναι παραθαλάσσιος Δήμος, όπως εμείς, αν και εσχάτως μάθαμε δια στόματος του Διευθύνοντα Συμβούλου του ΟΛΠ κ. Ανωμερίτη, πως ΟΥΤΕ ΕΜΕΙΣ είμαστε παραθαλάσσιος Δήμος, αλλά παραλιμένιος. Δυστυχώς η ΟΛΠ ΑΕ προσπαθεί ένα ακόμα μεγάλο κομμάτι της παραλιακής ζώνης να το αποκλείσει από την ελεύθερη πρόσβαση των δημοτών. Η ΟΛΠ Α.Ε. με την δημιουργία της πρώτης φάσης του CAR TERMINAL, αλλά και με τις άλλες που ακολουθούν, προσπαθεί να δημιουργήσει ένα οικολογικό απαρτχάιντ στην περιοχή μας».

Ακολούθως ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας αναφέρθηκε αναλυτικά στις αναπτυξιακές προτεραιότητες του νέου Δήμου, ζητώντας από την Περιφέρεια να σταθεί αρωγός, στην προσπάθεια της Δημοτικής αρχής για αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Το πρώτο μεγάλο θέμα για το Δήμο είναι η κατασκευή του Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου, το οποίο έχει βαλτώσει τα τελευταία χρόνια. Ήδη ο Δήμος έχει ξεκινήσει μια σειρά από ενέργειες, για την απομάκρυνση του αγωγού των ΕΛΠΕ, που μπλοκάρει το έργο, ενώ έχει συνομιλήσει με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. Ακολούθως αναφέρθηκαν θέματα αποχέτευσης (για την Δραπετσώνα) και οδοποιίας (για το Κερατσίνι), τα οποία βρίσκονται σε πολύ κακή κατάσταση… Αναφέρθηκε το πρόγραμμα «Πράσινη ζωή στην πόλη» το οποίο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ, η ανάπλαση του χώρου του Καστρακίου για την οποία υπάρχει ώριμη μελέτη, η έλευση του ΜΕΤΡΟ στο Κερατσίνι και την Δραπετσώνα, η Μικρασιάτικη συνοικία, το υπόγειο πάρκινγκ στην πλατεία Κύπρου, η ανάπλαση της παραμελημένης ΝΑΦΘΑ, το Γυψάδικο και ο πολυχώρος στο πρώην εργοστάσιο Καχραμάνογλου, οι οποίοι είναι αγορασμένοι από τον Δήμο εδώ και 8 χρόνια.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Απάντηση στην ΟΛΠ Α.Ε. Νίκησε το δίκαιο των πολιτών »

Πνευματικα Δικαιωματα

Δημος Κερατσινιου - Δραπετσωνας

Copyright © 2018 Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

"Όροι Χρήσης || "Πολιτική Cookies

Επικοινωνηστε Μαζι μας

Θα θελαμε να ακουσουμε απο εσας!

Αποστολή Μηνυμάτων μέσω της Φόρμας.

Επικοινωνία με : 2132074600

Διεύθυνση

Ελευθερίου Βενιζέλου 200, Κερατσίνι, Αττική,
Ελλάδα 18756

Κοινωνικη Δικτυωση

Περιοδικη Ενημερωση