Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 629

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Τη διαφορετικότητα μέσα από διάφορα διαδραστικά παιχνίδια, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν χθες, τα παιδιά του Καλλιτεχνικού Σχολείου Κερατσινίου, στο πλαίσιο ενός προγράμματος που έγινε σε συνεργασία με το 1ο ΚΑΠΗ του Δήμου μας.

Με στόχο την καταπολέμηση των διακρίσεων και του κοινωνικού αποκλεισμού των ανθρώπων με αναπηρία, το ιδιαίτερο αυτό δρώμενο κέντρισε το ενδιαφέρον των μικρών παιδιών.

Μέσα από το παιχνίδι, τη μουσική, τη ζωγραφική και το βίντεο, οι διοργανωτές στοχεύσανε να ενεργοποιήσουν τα αντανακλαστικά «κοινωνικής ευθύνης» των μαθητών, αλλά και να διαμορφώσουν καινούργιες στάσεις και αντιλήψεις.

Παράλληλα, μέσω του προγράμματος περιεγράφηκε η σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν τα άτομα με αναπηρία στις σύγχρονες πόλεις και επισημάνθηκε ο κοινωνικός αποκλεισμός που βιώνουν.

Ξεχωριστή σημασία είχε η στιγμή που τα ίδια τα παιδιά περιγράφανε τις εμπειρίες που απέκτησαν από το διαδραστικό δρώμενο, γεγονός που μπορεί να κάνει τα ίδια να αποτελέσουν μελλοντικούς πυρήνες ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης.

επιστροφή στην κορυφή