Εκδηλώσεις Δήμου

bus11DOG CAT1

lipasmatacine banner

SMIMMING POOLLIBRARY

banner2kek

 

 

europe

 

 

 

 

 

 

Παρασκευή, 04 Μαΐου 2018 10:47

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Τη διαφορετικότητα μέσα από διάφορα διαδραστικά παιχνίδια, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν χθες, τα παιδιά του Καλλιτεχνικού Σχολείου Κερατσινίου, στο πλαίσιο ενός προγράμματος που έγινε σε συνεργασία με το 1ο ΚΑΠΗ του Δήμου μας.

Με στόχο την καταπολέμηση των διακρίσεων και του κοινωνικού αποκλεισμού των ανθρώπων με αναπηρία, το ιδιαίτερο αυτό δρώμενο κέντρισε το ενδιαφέρον των μικρών παιδιών.

Μέσα από το παιχνίδι, τη μουσική, τη ζωγραφική και το βίντεο, οι διοργανωτές στοχεύσανε να ενεργοποιήσουν τα αντανακλαστικά «κοινωνικής ευθύνης» των μαθητών, αλλά και να διαμορφώσουν καινούργιες στάσεις και αντιλήψεις.

Παράλληλα, μέσω του προγράμματος περιεγράφηκε η σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν τα άτομα με αναπηρία στις σύγχρονες πόλεις και επισημάνθηκε ο κοινωνικός αποκλεισμός που βιώνουν.

Ξεχωριστή σημασία είχε η στιγμή που τα ίδια τα παιδιά περιγράφανε τις εμπειρίες που απέκτησαν από το διαδραστικό δρώμενο, γεγονός που μπορεί να κάνει τα ίδια να αποτελέσουν μελλοντικούς πυρήνες ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης.

Πνευματικα Δικαιωματα

Δημος Κερατσινιου - Δραπετσωνας

Copyright © 2018 Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

"Όροι Χρήσης || "Πολιτική Cookies

Επικοινωνηστε Μαζι μας

Θα θελαμε να ακουσουμε απο εσας!

Αποστολή Μηνυμάτων μέσω της Φόρμας.

Επικοινωνία με : 2132074600

Διεύθυνση

Ελευθερίου Βενιζέλου 200, Κερατσίνι, Αττική,
Ελλάδα 18756

Κοινωνικη Δικτυωση

Περιοδικη Ενημερωση