Εκδηλώσεις Δήμου

bus11DOG CAT1

lipasmatacine banner

SMIMMING POOLLIBRARY

banner2kek

 

 

europe

 

 

 

 

 

 

GIS Logo

Σάββατο, 05 Μαΐου 2018 22:15

ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΣΑΦΕΣΤΑΤΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗΣ ΤΩΝ ΡΥΠΟΓΟΝΩΝ ΕΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΕΣΤΕΙΛΕ Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΨΙΝΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

Tην αντίθεσή του στη δραστηριότητα ρυπογόνων εγκαταστάσεων στην πόλη μας διατράνωσε πλήθος κόσμου στην αποψινή μεγάλη κινητοποίηση που διοργάνωσε η Δημοτική Αρχή Κερατσινίου- Δραπετσώνας, φορείς και συλλογικότητες της περιοχής. Βασικό αίτημα των συγκεντρωμένων ήταν, όπως υπογράμμισε ο δήμαρχος Χρήστος Βρεττάκος, «η άμεση απομάκρυνση των εγκαταστάσεων της Oil One, του εργοστασίου Lafarge και η αποξήλωση των παλαιών δεξαμενών των Ελληνικών Πετρελαίων».

Με συνθήματα ενάντια στις εγκαταστάσεις που υποβαθμίζουν τη ζωή των πολιτών, θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και καταστρέφουν το περιβάλλον, εκατοντάδες κάτοικοι της πόλης, κρατώντας μαύρες σημαίες, έδωσαν δυναμικό «παρών» στη συγκέντρωση και την πορεία προς τις πύλες της Oil One. Εκεί ο δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας απαίτησε «σαφέστατο χρονοδιάγραμμα απομάκρυνσης των ρυπογόνων εγκαταστάσεων από την περιοχή μας" και πρόσθεσε ότι τέτοιες εγκαταστάσεις δεν πρέπει να υπάρχουν σε κατοικήσιμες περιοχές. Ο Χρ. Βρεττάκος προανήγγειλε ακόμη νέες και μεγαλύτερες κινητοποιήσεις, μέχρι, όπως είπε, να ικανοποιηθεί το αίτημα της τοπικής κοινωνίας. Επίσης, έστειλε σαφέστατο μήνυμα σε όσους δε σταθούν στο πλάι των πολιτών και τον αγώνα τους για καλύτερες συνθήκες ζωής, σημειώνοντας ότι «θα μας βρουν απέναντί τους». Στη συγκέντρωση χαιρέτισε εκπρόσωπος συλλόγων και φορέων, καθώς και ο δήμαρχος Περάματος Γ. Λαγουδάκης, που εξέφρασε την αλληλεγγύη του στον αγώνα του λαού του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας.

Στη συνέχεια διαδηλωτές περικύκλωσαν συμβολικά με μαύρες σημαίες τις εγκαταστάσεις της Oil One και έκλεισαν για λίγα λεπτά την περιφερειακή οδό.

Πνευματικα Δικαιωματα

Δημος Κερατσινιου - Δραπετσωνας

Copyright © 2018 Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

"Όροι Χρήσης || "Πολιτική Cookies

Επικοινωνηστε Μαζι μας

Θα θελαμε να ακουσουμε απο εσας!

Αποστολή Μηνυμάτων μέσω της Φόρμας.

Επικοινωνία με : 2132074600

Διεύθυνση

Ελευθερίου Βενιζέλου 200, Κερατσίνι, Αττική,
Ελλάδα 18756

Κοινωνικη Δικτυωση

Περιοδικη Ενημερωση