Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 629

Δήλωση δημάρχου Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστου Βρεττάκου, για τη δολοφονική επίθεση των Ισραηλινών ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό

Δήλωση δημάρχου Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστου Βρεττάκου, για τη δολοφονική επίθεση των Ισραηλινών ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό

Καταγγέλλουμε με αποτροπιασμό τη δολοφονική επίθεση των Ισραηλινών ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό. Ήδη μετράμε δεκάδες νεκρούς, ανάμεσα τους και παιδιά, καθώς και χιλιάδες τραυματίες, που διαδήλωναν ειρηνικά κατά της μεταφοράς της αμερικάνικης πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ.

Η απαράδεκτη και κατάπτυστη απόφαση του Τραμπ να μεταφερθεί η πρεσβεία των ΗΠΑ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, αποτελεί κατάφωρη πρόκληση για τον παλαιστινιακό λαό που αγωνίζεται εδώ και δεκαετίες κατά της ισραηλινής κατοχής. Ουσιαστικά, ο Αμερικάνος πρόεδρος κατοχυρώνει, με την κίνησή του αυτή, την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, ενώ είναι γνωστό πως αυτή αποτελεί την πρωτεύουσα της Παλαιστίνης.

Αυτή η απόφαση έρχεται ως λάδι στη φωτιά, σε μια στιγμή που ένας κύκλος αίματος στη Μέση Ανατολή κλιμακώνεται, με την επέμβαση των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στη Συρία, ταυτόχρονα με την αποχώρηση των Αμερικάνων από το πυρηνικό πρόγραμμα και τη συμφωνία με το Ιράν. Η κλιμάκωση των πολεμικών επιχειρήσεων και της έντασης στην περιοχή, εγκυμονεί σοβαρό κίνδυνο για παραπέρα εξάπλωση του ιμπεριαλιστικού πολέμου και ευρύτερα.

Για τον λόγο αυτό, χρειάζεται διαρκής εγρήγορση και αδιάκοπη πάλη, ώστε οι ίδιοι οι λαοί να θέσουν τέρμα στα επεκτατικά σχέδια των ισχυρών που σκορπίζουν θάνατο και δυστυχία.

Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει έμπρακτα να δείξει την αλληλεγγύη της στον παλαιστινιακό λαό, αναγνωρίζοντας άμεσα το παλαιστινιακό κράτος στη βάση της απόφασης της ελληνικής Βουλής τον Δεκέμβριο του 2015. Παράλληλα, στηριγμένη στον ελληνικό λαό, οφείλει να σταθεί με κάθε τρόπο ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τα σχέδια των Αμερικάνων, της Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ για την περιοχή μας και να λάβει άμεσα πρωτοβουλίες για τον τερματισμό της σφαγής.

επιστροφή στην κορυφή