Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 629

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΖΑΝΙΑ

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΖΑΝΙΑ

Με παιδικές φωνές, χαμόγελα και δημιουργικές δράσεις πλημμύρισε σήμερα το πρωί ο πολυχώρος των Λιπασμάτων. Δεκάδες παιδιά από τα όμορα σχολεία της περιοχής, πήραν μέρος στην περιβαλλοντική ημέρα δράσης που διοργάνωσε ο Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας με την επωνυμία «ονειρευόμαστε το μέλλον, σε μια πόλη χωρίς καζάνια». Το «παρών» έδωσε σύσσωμη η Δημοτική Αρχή με επικεφαλής τον δήμαρχο Χρήστο Βρεττάκο.

Με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών για τα περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη μας, ο Δήμος διοργάνωσε για δεύτερη συνεχή χρονιά στον εμβληματικό και ιστορικό χώρο των Λιπασμάτων το ξεχωριστό δρώμενο. Μέρος πήραν οι μαθητές των 4ου, 13ου και 21ου Δημοτικών Σχολείων Κερατσινίου, καθώς και των 4ου, 8ου, 12ου, 13ου και 21ου Δημοτικών Σχολείων Κερατσινίου, καθώς και των 1ου, 2ου και 4ου Δημοτικών Σχολείων Δραπετσώνας, μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους.

Μέσω της περιβαλλοντικής ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, οι διοργανωτές επιχείρησαν να μεταφέρουν στους μικρούς δημότες, το μήνυμα της σημαντικότητας της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος για την υγεία του ανθρώπου, αλλά και τη σημασία των ελεύθερων και δημόσιων χώρων.

Τα παιδιά συμμετείχαν στον ιστορικό περίπατο και οικειοποιήθηκαν τον χώρο ως δικό τους κοινόχρηστο χώρο, μέσα από συγκεκριμένες δράσεις, όπως δεντροφύτευση και φύτευση αρωματικών φυτών, σύμφωνα με τις οδηγίες του τμήματος πρασίνου του Δήμου. Με τη βοήθεια δε των περιβαντολλόγων του Κ.Π.Ε, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να δουλέψουν σε ομάδες εργασίας, κάνοντας τις δικές τους προτάσεις διαχείρισης και ανάπλασης για τον πρώην βιομηχανικό χώρο συμμετέχοντας σε εργαστήρια ζωγραφικής και κατασκευής παιχνιδιών από ανακυκλώσιμα υλικά. Παράλληλα τα παιδιά, με την επίβλεψη των γυμναστών του Δήμου, συμμετείχαν σε αθλητικές δραστηριότητες στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις.

Οι διοργανωτές και οι συμμετέχοντες ανανέωσαν το ραντεβού τους για του χρόνου, με την ελπίδα μάλιστα να έχουν μέχρι τότε απομακρυνθεί τα καζάνια της Oil One και όλων των ρυπογόνων εγκαταστάσεων από την περιοχή.

30

25

19

13

10

3

1

deyteri

επιστροφή στην κορυφή