Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 629

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ

Στις παρεμβάσεις και το έργο της Δημοτικής Αρχής Κερατσινίου- Δραπετσώνας, η εξέλιξη των οποίων αλλάζουν προς το θετικό την εικόνα της πόλης, ήταν αφιερωμένη η εκπομπή «Εργόραμα» του Attica TV. Μιλώντας στον δημοσιογράφο Β. Τσώνο, ο δήμαρχος Χρήστος Βρεττάκος, παρουσίασε αναλυτικά τις νέες, αλλά και τις παλιότερες, εργασίες του Δήμου στην περιοχή των Λιπασμάτων και υπογράμμισε ότι «ακόμα και σε δύσκολες εποχές, αν βρεθούν άνθρωποι που έχουν όραμα, μαζί με τους εργαζόμενους που έχουν τη διάθεση να το στηρίξουν, μπορεί να υπάρχουν αποτελέσματα όπως αυτά στην περιοχή των Λιπασμάτων».

Ο Χρ. Βρεττάκος αναφέρθηκε στα τεράστια προβλήματα που δημιουργούσε στην υγεία των κατοίκων και το περιβάλλον, οι ρυπογόνες βιομηχανίες που δραστηριοποιούνταν στην περιοχή. Μίλησε για τους αγώνες της τοπικής κοινωνίας να μεταφερθούν τα εργοστάσια εκτός οικιστικού ιστού και σημείωσε σχετικά με την περιοχή των Λιπασμάτων ότι είχε εγκαταλειφθεί μετά το κλείσιμο του εργοστασίου σε κρανίου τόπο. Ο δήμαρχος της πόλης υπογράμμισε τις προσπάθειες που έγιναν και τις κινητοποιήσεις για να μετατραπεί η περιοχή σε ελεύθερο χώρο ψυχαγωγίας και άθλησης.

Ο ίδιος τόνισε επίσης ότι η παρουσία της Oil One στην περιοχή δεν μπορεί να συνεχιστεί σε καμία περίπτωση και υπογράμμισε ότι «αυτή η βιομηχανική εγκατάσταση πρέπει άμεσα να απομακρυνθεί, με ένα σαφές χρονοδιάγραμμα».

Παράλληλα ο δήμαρχος μίλησε για τα σχέδια ανάπλασης της περιοχής Καστρακίου και την προσπάθεια δημιουργίας μιας νέας εστίας πρασίνου.

Δείτε ολόκληρο το αφιέρωμα της εκπομπής στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.youtube.com/watch?v=l4aycps2i-M&feature=youtu.be

επιστροφή στην κορυφή