Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 629

Ο ΕΡΩΤΙΚΟΣ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΚΑΠΗ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ- ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

Ο ΕΡΩΤΙΚΟΣ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΚΑΠΗ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ- ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

Σε μία πρωτοποριακή δράση πρόκειται να συμμετάσχουν τα μέλη των ΚΑΠΗ Κερατσινίου- Δραπετσώνας, στο πλαίσιο του προγράμματος Άτλας του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά και του Φεστιβαλ Αθηνων 2018, στις 25 και 27 Ιουνίου, στην πύλη Ε1 στις 18.30 απεναντι απο το blue star gia Ροδο. Η δράση αφορά τον "Ερωτικό Αποχαιρετισμό".

 Μέσα από σκόρπια λόγια - θραύσματα κειμένων, προσωπικών εξομολογήσεων - καθώς και απόηχους τραγουδιών , στήνεται  μια site-specific performance στο λιμάνι του Πειραιά με επίκεντρο το δίπολο έρωτας- αποχαιρετισμός.
Ταξιδιώτης ένα σώμα ηλικιωμένων που , εξερευνώντας την ατομική και συλλογική του φωνή , θα παίξει το ρόλο ενός  ερωτευμένου υποκειμένου  που καταθέτει, συνθέτει , διαφωνεί ,συναινεί , προβληματίζει ,υπενθυμίζει.
Στο ύστατο χαίρε η μπουκαπόρτα ενός πλοίου γίνεται μια άλλη σκηνή όπου διαδραματίζεται και η τελική φαση του αποχαιρετισμού.

Το προσωπικό υλικό των συμμετεχόντων συνομιλεί και με άλλα κείμενα  ( ενδεικτικά αναφέρονται το έργο "Αποσπάσματα του Ερωτικού Λόγου " του Ρολάν Μπαρτ , καθώς και η συλλογή  Γράμματα προς τη Μάρω ,του Γιώργου Σεφέρη ) καθώς και με ψείγματα τραγουδιών , δημιουργώντας μια σκηνική σύνθεση με πρωταγωνιστές  τους ανθρώπους της λεγόμενης τρίτης ηλικίας.
Μια σκηνική σύνθεση που θέλει να υπενθυμίσει πως ο ερωτικός αποχαιρετισμός  δεν έχει ηλικία και πως οι άνθρωποι αυτοί είναι ζωντανοί ,παρόντες στο εδώ και το τώρα , με ορμή και συναίσθημα που πάλλεται και ζητάει μια διέξοδο για να εκφραστεί.
Να εκφραστεί και να εκφράσει τον έρωτα,το αγαπημένο πρόσωπο ,την ίδια τη ζωή.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία - σύλληψη : Αθανασία Αγοράκη ,Γιούλη Καρναχωρίτη ,Μυρτώ Πανάγου.
Κινησιολογική επιμέλεια: Κατερίνα Τούμπα
Μουσική επιμέλεια: Διονύσης Μακρής
Εξωτερικός συνεργάτης: Πάνος Πανάγου.
Φωτογραφίες : Βασίλης Βασιλείου.

επιστροφή στην κορυφή