Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 629

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 635

Η ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 70 ΜΟΛΙΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ

Η ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 70 ΜΟΛΙΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ

Την αντίθεσή τους στο άρθρο 70 του νόμου που αφήνει τις ρυπογόνες βιομηχανίες στο Κερατσίνι, τη Δραπετσώνα και το Πέραμα, για άλλα 20 χρόνια, διατράνωσαν σήμερα το πρωί δεκάδες κάτοικοι των δύο Δήμων έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων, με επικεφαλής τους δημάρχους Χρ. Βρεττάκο και Γ. Λαγουδάκη, μετέφερε στους εκπροσώπους του υπουργού, τα αιτήματα για άμεση απομάκρυνση των ρυπογόνων εγκαταστάσεων από την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.

Στη συνάντηση με τους εκπροσώπους του υπουργού, η αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων ζήτησε μεταξύ άλλων την ανάκληση της άδειας εμπορίας που δόθηκε στην Oil One, την κατάργηση του άρθρου 70 του νόμου, ένα σαφές- σύντομο χρονοδιάγραμμα για την απομάκρυνση της Oil One, του Τσιμεντάδικου και των δεξαμενών των ΕΛΠΕ, όπως και μέτρα ελέγχου και περιορισμού των ρύπων μέχρι την οριστική απομάκρυνση των βιομηχανικών δραστηριοτήτων.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρ. Βρεττάκος υπογράμμισε ότι «ήρθε η ώρα να ξαναθυμίσουμε σε όποιους κυβερνούν ότι δεν είμαστε και δεν ανεχόμαστε να είμαστε πολίτες β’ κατηγορίας. Με τους αγώνες μας που θα συνεχιστούν και θα γιγαντωθούν το επόμενο διάστημα, θα απαιτήσουμε και θα κερδίσουμε το δικαίωμα να μεγαλώνουν τα παιδιά μας σε μια πόλη χωρίς οσμές, χωρίς τσιμεντόσκονη, χωρίς ρύπους και χωρίς τον φόβο κάποιου ατυχήματος». Ο ίδιος τόνισε ακόμη ότι όποιος και όποια δε σταθεί στο πλευρό των κατοίκων της πόλης, θέτει τον εαυτό του απέναντι τους και πρόσθεσε ότι «ο αγώνας για ανατροπή του άρθρου 70 μόλις ξεκίνησε».

επιστροφή στην κορυφή